[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#114 不是OLED不用

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
Mon 嚟計
而家邊隻品牌ok?
Aoc 好似話伏

4k 144 hdr 10 hdmi 2.1
32吋

本身用緊華碩 28吋
型號唔記得,一樣4k 144 hdr10 hdmi 2.1

主要係睇劇同ps5。
28吋睇睇下越睇越細,32吋應該ok
筆直 : $2000-4500
基本上唔係坐得遠而睇到上下兩條彎邊嘅話 係唔會覺眼 打機睇戲文書 都冇咩影響
普通IEC 電線
想慳可以用轉插
會用photoshop 係咪唔好要曲mon
32GR93U
唔該哂巴打,越睇越覺得自己應該買32吋多d
想請教埋lg 32un500 點睇?或者三千左右有冇推介
Typo 32un650先岩
i-sheng/volex線淘寶幾蚊一條, 唔好買雜牌就OK, 轉插就用公牛, 幾十watt好難出事
32UN650都成四千,不如32GR93U
一係就睇下京東32GP950幾錢,HDR1000 非mini led/ oled入面打機32吋最靚之一
Dell原網咪i-sheng囉
用緊4k電視
但張卡只係4060 玩到1080/1440p
想問呢panel較整數縮放比例
咁樣 再去設計較1080p/1440 downscale
係咪唔會變濛,但就會多左d黑邊咁
收到
入手左隻fo32u2, 拎番屋企途中手抽位爛左成個盒飛左落地都冇事
btw有冇人知邊隻screen bar岩薄mon用, 之前一直用落條benq screenbar plus唔太fit要半釣掛住有d危險
27" Odyssey G6 OLED 電競顯示器 (360Hz)
買唔買得落手? 仲有冇其他好推薦?
張枱靜係放得27吋,另外4k會唔會好選擇,但係多數hz偏低,27吋用4k聽聞會蝕底啲?
用緊4080s 主要用黎打機fps電競類、睇戲睇片。
未用過曲
但想像唔到你畫直線係點
我都好好奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞