[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#114 不是OLED不用

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
二手都買咁點解唔直接大陸買返嚟,分分鐘差唔多價有新款仲好
有冇款推薦先
又屌又負皮又唔比model
加少少既文化真係周圍都有
一開始諗住2手mon 算
睇睇下加幾舊就有2k160
加多幾舊就4k160
然後2千幾雜牌狗也不屌
lg 27gr93u 好過啦 又有人駁93u 垃圾支架
27gp95u啦 無敵
屌 加加下已經1千變4千

好彩同miniled 之前個gap 太大先冇人再加少少
再加落去最後方案可能變2個C2

放棄副mon諗法
想問巴打依個價點拎架?
岩岩問都仲係$9299
副mon 淨做文書上下網睇下攻略,是但執隻4k60 就得啦
咁人地又無錯
起碼4000隻MON先叫睇得下..
但副mon wo
淨係睇下website 同直播
真係夠解像度就ok
響應時間果D 唔太重要
60hz 160hz 都唔太重要

但睇睇下就返唔到轉頭
會有種1000 cheap 雞4k60點解唔4000 4k160靚mon
直接問個sales最低價做到幾多
其實加少少係人哋意見 你覺得加少少係on9咪唔好加 jm9講到人迫你一定要加咁
24吋mon係咪求其執隻philips就得
我邊個字眼令你覺得我係被逼認同
我最尾2句野個立場好難理解?
32吋 OLED mon 點解咁少貨
msi asus 嗰啲都要訂 仲要預七月先有機會有
我估個個都衝32吋4K
搞到唔夠貨賣
想快嘅咪入aw3225qf
呃到人呃唔到自己 你上一個comment擺明就係屌緊人下下加少少

你最初頭係諗住副mon平平地 之後問下人意見 發覺愈加愈貴 自己又真係開始覺得平款真係接受唔到

之後就上嚟輕輕屌下好多「加少少」嘅心態 講到尾都係想有人和應 希望說服自己副mon真係唔使買咁貴
如果連講笑同屌都分唔到唔建議上太多連登
睇你講既野唔係你quote我都唔知你講緊我

我一開始個comment 5點幾邊黎既問下人意見邊黎既人同我討論
我係自己上網查下見到唔同意見自己同意
反正問幾次都冇人講自己用咩model 或者推薦咩model
結果被你講緊比人逼住去認同咁

你既comment 令我諗起DSE 作家去考佢篇文既閱讀理解但低分既事
「但副mon wo
淨係睇下website 同直播
真係夠解像度就ok
響應時間果D 唔太重要
60hz 160hz 都唔太重要」

真係講緊笑嘅 ok 過到自己咪得
我都係想指出返正確心態應該係點 因為呢度好多人都係咁 又要問意見 問完唔啱聽 又屌人推靚啲嘅款唔合理
真。2月中起已經玩咗aw3225qf 3個半月
條友伸手到咁樣,同埋二手都買隻Asus舊款
我畀埋意見,27UP650,全新1890 格價網見到
有HDR400,Dci-p3 95%
再唔係就大陸買平幾舊
你二手asus幾錢?如果平過1000我覺得可以接受
唔係好慣曲mon
想閣下27寸4k 3.5k budget主上網小打機有咩介紹?
支架垃圾都ok 主要用Mon 臂
暫時睇左
lg 27gr93u
ASUS XG27UCS
AOG U27G3XM
1700R唔算曲,50cm打後距離望落去視覺上係平。而普通平mon望落去左右係遠少少。想要視覺上曲起碼要1000R左右level
Sales話最平$9299
唔知係唔係加返價
上網搵咗陣啲片,講asus呢隻全部都淨係吹幾好,未見過真係拎部機去test,不過值得讚嘅係個座真係最好
如果比較93U同27UCS,後者贏160Hz,前者贏光度同埋H/W校色
Mini led就唔使睇
2手梗係買舊啦
新款2手最多咪7 8折買新唔好
btw 700
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞