[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#114 不是OLED不用

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
呢部好似好多人用幾個月就出現問題
32:9除左舊game唔支援,仲有冇咩大缺點...
好似幾正咁
今日入手32gs95ue開心使用中
做咩唔揀QD?
有環境光下畫面全黑表現點?
開HDR高光下啲色係唔係溝白咗?
請問有冇人用 Odyssey OLED G9呢? 想知道呢隻Mon 好唔好
我都想買呢隻for 賽車game
我就買黎玩 flight sim

外國review 話okay,不過都想睇下有冇用家可以講下呢隻mon 得唔得。比較緊佢同牙石隻 PG49WCD
想問 smart monitor

SAMSUNG M8 好定 LG MyView 好

大家都 32” 4K

一個 VA 一個 IPS

平時駁電腦上下網睇下 YouTube 同埋 ps5 打下機

邊部好啲
Asus隻垃圾收返埋,用緊第二代QD-Oled
請鼂32:9既mon有冇推薦?
想換走枱面果兩隻mon
asus 邊隻model
直上49” QD OLED
點樣set notebook 照出windows start bar
但type c /hmdi 駁出去既mon 2 係無windows start bar
個人化 > 工作列 > 工作列行為 > 在所有顯示器上顯示我的工作列 (Off)

想請教下呢隻如何?
想買隻27寸mini led 4k 120 hz+
budget 3000-4000
ching, 想問下有冇話邊個網站可以睇到唔同公司嘅螢幕面板係由邊個製造商做
https://www.displayspecifications.com/en
不過唔係所有model都有寫

另外,可以睇小雪人評測
想問下其實而家qd oled mon建唔建議開windows個hdr
以前用va panel開完會灰濛濛,啱啱轉用oled開完又唔覺灰
緊係開 唔開點睇HDR content
平時就唔洗開
不過黎緊win11支援HDR wallpaper
你可以睇下LG 45GS95QE-B
我比較緊呢隻同G9 OLED
21:9同32:9分別 唔知分別大唔大

有無師兄分享下45GS95QE-B
Samsung g8 neo oled 邊度會有display睇?Broadway 豐澤有?
英國dell aw3423dwf賣緊唔駛600
有d心動
英馬?G8 同佢揀邊部好
240HZ算唔算電莖新基本標準?
但4k 得OLED款(*** g8曲mon除外)
諗緊4k 240hz vs 2k 300hz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞