[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#114 不是OLED不用

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
40系display card做唔做到upscaling?
有保護嘅內容好似唔得
講緊RTX VSR
LG 買水算
我係日馬買過兩隻32inch, 兩隻都無死光點
其中一隻係出名多問題 31mu97 壞左
最後都係上網google 整返
反正行過保都係唔會幫你整
2k mon,144hz,有/冇喇叭,21-27吋
budget $2000-$2500

rog scar 2022 ,3080
多數steam / xgp打下機咁
疑似壞mon諗住買個外置mon用多幾年
求推薦
我睇番資料就係對應AMD FREESYNC,所以問有無影響
會打機但少打槍game,仲需唔需要盲追300-400hz..
仲係考慮緊 解像度同hz 既平衡點
budget唔夠買OLED
弱弱一問 曲面mon其實好唔好用
睇落好似幾型 但係實際用同平面mon有咩分別?
如果用嚟睇片 打機(非FPS)
唔玩fps 120 都夠
LG會唔會跟機

基本上功能同電視睇齊
條片有講gsync compatible, 應該冇問題掛
好似要用佢個smart tv先做到upscaling
點解32” Oled可以無現貨 錢又賺得多過人 貨就出最慢俾香港

十年前 oled notebook tablet tv興左十世啦 扮新科技
Mon卡係中間位
Oled tv panel整細難
mobile amoled panel整大難
明明amazon同京東可以㩒到買
但香港唔見好多貨,真奇怪
應該同電視一樣,1080p or below的source先會做upscaling, pc 本身出4k的話,唔會做
電視4k source都會有其他enhancement
QD oled 21:9 有咩選擇
飛去台灣搬有冇得諗
香港送電話A35同600$ steam
你咪自己賣左佢做補貼
samsung g8 但得2k…
加埋當回$3000, 見samsung fb話有得約上朗豪坊睇實物
諗住星期五放工去睇睇
點睇依家買返aw3423dw/f?
27" 4K OLED係咪仲係得Philips 27E1N8900 同牙石 ProArt?
有冇今年新出嘅?
27 4k雙層oled究竟要等幾耐
youtube.com/watch?v=ssR-ro8Takw
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞