[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#114 不是OLED不用

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
唔計信仰
Asus真係好過lg
本身諗住為個type c 買Asus
睇黎真係可以慳番買MSI
邊度好過,有無數據?
我淨係知睇親英文review 關於asus都見到收錢賣
Asus我淨係好多年前用過平mon,好似啱啱保養期就壞
asus肯堆料搞散熱
睇上代asus woled係好過lg
老實講 三星asus lg 順住咁用過哂最後買返asus 基本上你要咩佢都俾哂你 但markup 個價真係係返到
上代lg自己驚死,後尾都係改返去到咁上下光,唔關散熱事?
因為三星同LG呢啲濕鳩韓國廠唔知typec,pbp之類重要,雖然我用唔著
BTW Asus咁嘅價我不如買技嘉
有HS就有條件推光D
LG冇
Peak brightness: 200 nits (rated average in SDR), 1,000 nits (3% window peak); 837 nits (with HDR enabled) HDR support: HDR10. Color depth: 10-bit. Color saturation: 98% DCI-P3 (rated); 97% DCI-P3 (tested), 100% sRGB (tested)29 Apr 2024

明明我記得係software 問題
想幫Mac mini m2 配隻Mon
有冇推介
Budget 大概2500
想要4k, 我見Apple官網話佢最多出到 60Hz,係咪照買返60Hz 就得? 定其實都會有分別
硬件都有影響
我知,問題係最後更新咗有啵,咁同你講嘅散熱有咩關係?
就買返60hz,行dci-p3嘅mon
亮度高=熱 需要散熱
持續時間有分別
咁有無數據睇下兩者持續分別幾耐?
唔睇都知啦
lg sony旗艦OLED TV全部都要堆散熱
屌,唔睇都知,你同個垃圾Asus打手有撚分別?
Rtings有review
呢個價買技姦仲有DP2.1
我咁橋都係用呢隻mon
用來玩ps4/ps5個畫面都係會撕裂
我直接用三星個除舊服務清咗佢算
賣俾啲收賣佬啦
話時話,有無抵玩mon arm 介紹?
問多問,Samsung G9 vs AW 32 4K
你地會點選擇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞