[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#114 不是OLED不用

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
Philips 出果隻QD-Oled應該8000
今時今日肯用量子點冇乜難度
唔值 不如加少少買好啲
63cm 用緊 32"
打fps 都輕鬆
想買dual mon打機 (PC+PS5)辦公兩用
今日睇咗Lg 27GR93U感覺唔錯 有無伏?
32吋唔係好夠視距應該得75左右,咁加少少買新個代27 吋2k 同呢隻有咩分別?
27GR95QE-B 新版,我用緊上一版,第2次送修🥲
Sorry 睇錯咗,27GS95QE-B 先係新版 OLED…
你呢隻係 Mini LED,anyway 而家對 first batch 新野有啲抗拒…
京東都出左價錢
但唔知點解6月都未有開箱
唔通又出貨遲左
6月1日出貨
上年asus 隻pg27adqm 而家抵唔抵買
唔抵,差唔多價買LG 27GS95QE-B好過,較新panel。一係等多幾個月會出PG27AQDP,改咗像素排列少色邊
Thx
想買個MON 打機睇戲 我見有2台價錢差唔多 諗緊邊部比較好 鍾意係個MON開好多野 (本身用緊XG27UQ 同SAMSUNG G8)
我見而家三星57" G9 同埋55"ARK 2ND 特價緊, 心思思想買部
ARK打直擺又好似好正咁, 但好似見好少人買呢2部野
有冇巴打可以分享可邊部比較抵屌
2部都mini-led 冇乜人推
btw ark就得4k
g9就雙4k
你話放好多野就基本上一定係g9
不過想推盡g9印象中依家好似得amd先得?
頭先行過正刀問
店員話好多人訂 唔夠貨派
唔會有display 放出黎
今qd oled除左dell,
好多牌子都無貨,都唔知真定假
定香港黎貨數量得超級少
philips qdoled 32吋 4k見開箱圖
似係都係鏡面
暫時未見有人話有問題
入貨唔多 又唔少人買
youtube一條27gr95u嘅片都無
27gr95um就有好多
要萬能嘅32吋Oled我諗就係LG果隻
可以揀24/27吋FHD480Hz打機,睇片可以較返正常4K
同埋磨砂面睇文字會好過光面
BTW色就唔夠QD咁鮮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞