[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#114 不是OLED不用

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
唔理價錢既話我會揀G8
價錢差一半,仲要無USB-C
開game mode
Check埋係咪行緊60hz以上
試下update firmware先 我啱啱用嗰陣都有試過 好似update完firmware就冇再見過
咁快 我17號落單 依家都仲係not yet shipped
Samsung新果款g6 好似幾好 但冇gsync compatitble
Ching點樣check?
真係好卡好窒,我5年前部sony 都無咁誇張
同埋我插左ps4條hdmi 落hdmi1 ( eARC)
咁樣會唔會有影響到?
Hdmi有影響
咁我要換過條線定插落hdmi2
無( eARC ) 個位試一試?
無earc個位
收到
我試下先
本身諗住求其買部,點知連elding ring都玩唔到,真係想掉柒左佢
都仲係有,唔知邊到出左事,只出一個Mon就無事
aw3423dw 香港有喎
aw3423dwf 香港先冇
我用兩個display port出兩隻Mon,另外一隻係廢Mon,當我喺Dell睇Netflix full screen就會閃下閃下,如果我將隻廢Mon唔係display卡度出,即係display卡淨係出一隻Mon Dell,咁就冇閃
應該同巴打同一批貨,都係20號日馬買,日馬話星期三到,點知琴晚10點就到咗香港,跟住就冇郁過,仲以為今日可能收到希望星期一收到啦
Exactly都係10點鐘 最好星期一到 星期三未必收得倒貨
試下更新埋graphics driver
同埋試下on/off下windows個hdr
想問下 落單order 之後 , 係咪即刻扣左數?
定要ship 先扣數?

因為我17 號order 之後 , 信用卡一直都未扣數
同埋仲係show ordered, 但未ship
試下熄咗Dolby Vision,Netflix電腦版無Dolby Vision,睇HDR片會狂黑mon同閃。
windows Netflix 有DV
佢有出DolbyVision logo. ,但係係full screen 先閃
無遇過 建議洗左機再試
咩片有Dolby vision logo,佢喺首頁啲片好多show得HDR logo,要手機/電視版先見到Dolby vision
Samsung唔肯俾錢Nvidia做認證,Dolby vision都一樣,但你見到AMD FreeSync Premium Pro就知開G sync無問題
係ship 先扣數,嗰日都嚇咗嚇,咁快扣數,好彩冇俾錢轉快運啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞