[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#114 不是OLED不用

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
Ergotron LX
2000fun 999已經算抵
連mon一齊買再減200
仲平過TB
等左3日
dell aw3225qf 成功轉保

對上隻mon用左幾年 個陣上黎問過功課 記得有ips/ tn/ va幾種揀
想問問今年係咪必揀oled? 各樣都完勝?
錢同potential burn-in唔係問題嘅話 係
隻philips 32M2n8800係大陸出曬貨
香港都見有現貨,但網上真係好少評測
好似無比錢做宣傳咁,0話題,真係奇怪
個benq EX2710Q 用左兩年,今日撞爆左,有無巴打知原廠整大概要幾多錢
我130000 YEN,24號送黎
都係標準送,見佢特急要加6舊幾港紙
仲整咩?
換機好過啦
已經跟咗上面啲巴打喺日馬買左仲AW3225QF,用開雙mon ,另一個用咗仲耐仲舊,想睇吓千零蚊有冇機會整得返
通常零售價一半 或者 4分3
我都打定輸數,佢裂咗之後有啲黑色汁,可以推住越來越多 thx bro
用緊
用緊Dell U2417H, 想換過隻大少少嘅mon 純文書+少量youtube 用
揀緊Benq GW 2790/ GW 2790QT
想問下文書用途1080p/ QHD/UHD 分別大唔大?
終於有真用家

想問效果點?係唔係都有關機或待機自動維護?部機背熱唔熱?
之前用Lg 27 950-B,
睇電影開心好多,黑色位唔會一噠噠
定時會有自動維護,大約6小時
機背,摸落有溫度,但唔熱(對比之前個Lg 27)
ok 可以放心入fo32u2p
Samsung 新個隻g9無聲無氣
其餘兩隻都出晒
想問係唔係強制維護,定待機先維護?係唔係都係鏡面?
6個鐘彈一次出黎,問做唔做,我冇理過。

空左位換左C4 水貨自己訂7000又幾抵玩
想問下budget 3k左右,ps5 + macbook 用,有冇邊隻mon好?
嘩屌個osd
一睇就知好難撳
已經好過之前個LG好多,轉source/色Mode有快捷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞