[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#114 不是OLED不用

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
Order Details
Ordered on June 12, 2024

Arriving Jun 23 - Jul 8

咁多人12號落
未出貨圍爐區
aw3225qf, 32GS95UE-B(Woled), FO32U2。

QD-OLED 1萬以上唔建議購買,飛利浦+Asus唔建議購買。見到飛利浦唔識調較QD-OLED,Asus 咁貴QC又差呢個價又無dp2.1
我19號落order佢都話26號到

Shipment details
AmazonGlobal International Shipping (Standard)
It’s on the way
Delivery
Wednesday, June 26, 2024
頭先睇返單 2023年12月買
壞咩?
用咗半年就壞?有保養call咗睇下咩事先
半個mon出一條條線
打機去到大會戰一下就斷線重連
用其他mon無事

Pc: i7 14700k 32gb ram Rtx 4070
巴 你張單有動靜未
仲未有 好想快d玩
用oled mon 既你地
玩game開唔開HDR?
如果開既話, 係咪要先開windows裏面既hdr mode 先再enable 遊戲裏面個hdr option?
有d game係需要先開windows HDR先開到HDR option
我嗰隻寫上左機 唔知要等幾耐
請問各位24吋2k 144hz mon有無推薦?感謝
啱啱由32吋60hz IPS轉上 PG32UCDM
件好靚 但係打機打個幾鐘就眼好攰係240hz未慣 定係QD-OLED啲色太鮮有影響?
推一推
較低啲亮度試吓
請問咁多位師兄本身用緊AW3423DW (amazon)前兩日無啦啦液晶體出咗問題,上網入service tag話搵唔到隻mon 打去CS問話香港冇呢個model做一換一 叫我搵返amazon 但上amazon官網又射返我去dell 宜家淨係比左個美國dell電話我叫我打去問
可以點處理
我順序係咁
1.色彩profile 用出廠送既calibrate檔
2.開始較暖個色調
3.降亮度到眼覺得舒服
Save左佢 我會一個setting 通用哂上網睇戲打機
來來去去得philips 24m1n5500z
但上網好少評測,
多數都話D色唔夠
請問下你果隻幾號訂?
20號 但啱啱寫到左香港 唔知真定假
見到上網有人賣G8 $10000
衝依部定Alienware日版好
咁唔通12號落單嗰啲變晒孤兒單
諗諗吓而家取消重新落單,可能仲快
AW3225QF

想問一下,我電腦用,開Netflix app. , full screen,出左Dolby Vision,但會閃Mon. 出左咩問題,想知點救..
屋企部電視係Panasonic既TH-50MX800H
唔知點解玩elding ring好撚卡
用手掣右邊粒磨菇自轉會好窒,仲有少少會跳既感覺
唔知係咪唔夠幀數?定我較錯野?

依家想買個細細既Mon玩住先,有無高性價比推介咁多位Ching
最好有埋喇叭,無既我再諗計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞