[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#114 不是OLED不用

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
OLED水貨冇保 驚唔驚燒印
Oled無保燒咗就
睇左咁多部..其實現在6000蚊買到 DELL AW3423DWF,係咪已經好抵?雖然得1440.
點解oled九成係高hz 賣到貴一貴
有冇d oled純for睇片唔打機 60hz 但賣平d
60 Hz OLED 淨係諗到 JOLED 果堆 (32EP950/PA32DC/32Q1U)
閒閒地都2, 3萬起跳
LG C3
最後有冇買? 連運費幾多?
G3同S95C應該點揀
只限掛牆
LG 用左三年,無投訴👍
仲有兩日新mon 就到,好期待😛
所以我已經冇等,買左2023 年版既G9 開心使用中
有冇巴打用緊aw3225qf 會有黑mon問題
有時無啦啦上上下網會自動黑屏寫no hdmi 1 signal from your device 但每次一reboot 部機又冇事
我都諗緊淘返來,7999人仔 S49CG932SC
抵屌好多
即係要reboot先正常返 唔reboot就得返一個mon?
我本身都係用一個Mon 佢會冇啦啦上上下網 黑mon 變左冇hdmi signal , 我係display card 用hdmi 插佢個mon 既hdmi port 1
係 要reboot 先得 我直接重插hdmi/ 火牛線都唔得 已經refresh 左pixel 同panel 唔知係display card定windows 問題 但我driver firmware update 到最新
windows/psu/gpu
見你話hdmi 1我腦補咗你雙mon

重開mon/重插mon線都唔得 要reboot先得 似係電腦嗰邊嘅問題
要先試下換條線 再試下底板出畫面(粒u有內顯嘅話) 都可能係driver問題 當然最後可能係graphics問題都未定 不過逐樣試咗先
邊部?係咪C3 好多人買
我要掛牆先考慮G3
全部都掛到牆嘅啦
g3光過c3好多
又有5年panel保
XG27AQDMG正都FB睇到實物好似好正咁
色水會係s95c好d
但黑色會粉粉地同埋冇dolby vision
😱咁抵玩? 我係官網買左,佢送果隻32吋mon 唔知攞黎做乜😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞