原來Newjeans完美復刻墨西哥女團Jeans

942 回覆
946 Like 153 Dislike
經典回覆「抄唔抄呢d好難定,睇大眾反應就知係點,你呢d得咁小人覆既post就收返埋啦」

https://youtu.be/Ev0sm2eERUk?si=aZOjESzJvETKUtbv

我特登搵嚟撳咗入去睇
以為真係抄到好足
香港嘅Mr.走得太前如果依家先出零時起哄應該唔會比人屌到收山
你要諗返個起因先
係閪珍自己左拖右拖懷胎廿四個月都生唔出個團
人地先俾個第一女團人地

唔通咁大間上市公司hold起所有planning 就你?
咁又未
mirror都係抄BTS,講自己要做亞洲第一
咁事實就係nj出道果陣真係0宣傳 仲衰過d二線經記公司
係策略定限制冇人知 但講就一定講策略架喇
比著你係mhj 反面之前 如果因為hype限制宣傳反而爆紅
唔通同人講 唔係呀我想宣傳架仆街hype唔比咋 咁咩
所以先話雞定蛋先冇人知
根本而家有既所謂’論據’兩邊都係自己講 只係鬥緊大聲
Hybe 已經行緊美國廠牌制度
Universal Music 有Taylor Swift都有 Billie Eilish
公司比足錢捧你仲有咩好不滿
閔熙珍出一句聲幫佢印夠350 萬隻碟做蟹貨
講到尾全部人都係幫緊阿公搵錢
推兩隊一個搵$7一個搵$3,都多過淨係推一隊搵$8 啦
依家做生意唔係開善堂更加唔係佢老豆
登唔登頂唔係睇自己能力加運氣㗎咩
出另一團就可以令佢哋登唔到頂?
咁不滿自己拎錢出嚟自己捧自己就最好
Danielle
閔熙珍女團放風咗兩年啦已經
之後當時ive彈起 所以即刻出隊有iz*one成員嘅水牛去打
依啲商業決定其實好正常
而且閔熙珍自己接受咗西b嘅補償
根據《閔氏抄襲法》就係抄啦
叫佢做人有返少少禮貌,人哋打招呼個陣起碼有啲response=跪喺度迎接?
你自己諗下你幫公司賺咁撚多,全韓國都冇人唔識你,返到公司就要對住個西口西面嘅老細,你自己都唔gur啦?
仲要如果係見面次數唔多,但次次見親都俾人無視,咁唔係仲顯得隻房狗冇肚量加憎到你出曬面咩
佢對住其他團就笑到成隻豬頭咁對住NJ就得起個款,連相都唔影張,咁都唔係叫惡意係咩
同埋想問邊一方面睇到佢哋係被隔絕於hybe?
佢哋開直播、練習,差唔多日日都係蒲喺hybe大樓到
平時cb都會同其他label嘅artist拍下challenge,咁都叫隔絕hybe?

呢啲待遇如果係大家中意嘅團去受我諗你哋一早都嘈到拆天啦
收皮啦,HYBE,我點都唔會聽你隊ILLIT架啦
搞咩啊
抄上抄上抄上抄 我好亂啊
第一張係新圖嚟?
當初就話無宣傳係marketing 高招
鬧交個陣就話被迫
正宗「公就我贏,字就你輸」

我都認同呢啲爭論好無謂
但偏偏啲bunnies 捉住呢啲無人知真定假嘅論點去屌Le Sserafim 鬧人係灰姑娘家姐
咁又公平咩
根本閔熙珍先係白雪公主個後母
出道咪即刻還撚曬囉兼賺到有突囉,日撚日攞住個160億嚟講
問下hybe旗下啲團有邊個係一出道就即賺先啦
Hybe 同期出道嘅女團係NJ賺最多 氣又係佢哋受最多
咁都唔撚呻得? 你返工俾老細恰都會想屌9個老細想劈炮啦
係朴智元應承咗佢話會俾佢親自操刀hybe第一隊女團,佢做唔做到係另一回事
咁大間上市公司嘅CEO做出嘅口頭承諾話反口就反口?
ok
但佢哋依家唔想走係想同閔一齊留喺西b
講到待遇咁不公平又咁奴隸都唔走
閪珍有冇準時交貨先?
自己遲左交貨都違反承諾啦
你賠錢咪走囉走又話佢哋食碗反返碗底,唔走又話佢哋好唔走,根本你哋都係睇佢唔順眼先做咩都屌嘅啫,唔使喺度扮曬中立喎
人地上升期 今年又未cb
你點知人地會賺$7定$10
又可能因為你出另一團賺走咗$3
所以人地得返$7賺
反而2團如果調轉時間出歌先睇到你講既野
樓主其實係咪on9?你po嗰幾幅圖完全無說服力,趴喺度,踎低起身嘅舞步、踩單車、個mv入面有樓梯同埋紮孖辮呢幾樣嘢我都幾肯定可以係其他artist或者女團嘅mv搵到。至於拎camera,我啱啱睇咗墨西哥Jean 個mv,個concept係完全唔一樣wo我知好多人都唔會深入研究就落結論,但如果樓主真係證明到newjean係抄,就唔使拼圖咁樣周圍搵啲相似既cap圖去證明,而係用jean 同newjean對應嘅兩個mv去比對。樓主比嘅證據完全無連貫性,如果咁嘅所謂「證據」都可以證明都係抄,基本上任何artist或者團體我都可以開個類似嘅po去話人地係抄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞