原來Newjeans完美復刻墨西哥女團Jeans

942 回覆
946 Like 153 Dislike
視奸成星期而家先敢出聲
只能說明人地大方得體,唔係fake jeans冇抄襲喎
專心回歸姐唔似阿米守寡咁得閒
個po擺咗一個禮拜 做咩唔敢拎jeans條mv出嚟對比下
我想睇有抄到幾足比我知道一定脫粉回踩以後淨係追世界彈
人哋真係好撚大方
睇下條閪珍點對illit
同埋怕咗你班義和團bunnies
日日咁騷擾人哋IG

你咁都唔係抄嘅話
Illit又抄你條鐵
Bunnies真係蠢撚過隻豬
好好enjoy埋最後一個Comeback
「阿米守寡咁得閒」有啲驚他朝君體也相同
點會他朝君體也相同
人地6月已經逐個復出
佢地就6月同個邪惡嘅老母一齊休團

咁快啲聯絡啦快啲合作
比全世界都知新牛後面仲有原始牛

而家大把人仲唔知啊

視奸緊嘅bunnies唔該叫一聲房狗做爸爸
Adam Lambert全中國都聽緊,竟然打唔過newjeans
今次邊個係注水牛呢
咁即係illit都唔係抄啦
即係咗證明閔大媽嘅「創意」全部都係抄人
智商有冇再低啲...
即係用以圖搜圖就可以鑑抄嘅 咁呢個世界都冇創意 所以jns個mv link可以拎到出嚟未 最好mark埋時間點
咁其實呢個post就係串緊閔熙珍宇宙起源天團concept
乜Q都話人抄佢
但其實有好多Concept本身就好多人用
而佢o既思考梗式係「我借鑑就得,人地借鑑就唔得」
佢成個concept, visual都係搬人90年代
唔好講咩創意啦好嘛
模式*
點解人哋有YouTube channel擺晒出嚟,你都唔識睇?
newjeans每樣嘢都可以搵到jeans影子
咁都唔叫抄,咁illit都一定冇抄你囉

"被複製"
潮流係一個循環我認同啊 依家aespa 出埋cd機咪夠晒復古 做復古concept做返起個trend咪叫做trend leader 遲下可能其他公司又會學架啦
Gidle super lady都想用返2代個concept 可惜fail

依家爭論嘅點係同公司同代同定位 Nj出嚟會諗起y2k 但係illit出嚟會諗起nj

就算都係girl crush 但你唔會話babymon抄bp抄2ne1 因為唔同代

Btw illit都話佢冇抄過人
咁其實點先可以叫抄
係呀,咁NJ出黎d人都諗起墨西哥Jeans呀

你o岩o岩好支持既墨西哥Jeans都咁講呀
睇少啲微博啦傻鳩你係咪識西班牙文
https://x.com/grupojns/status/1794178807529975874?s=46
唔睇中文睇英文囉

睇少啲微博啦傻鳩
係啊多謝你講咋
原來inspired 中文係被複製?

好亂呀你哋夾到口供未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞