原來Newjeans完美復刻墨西哥女團Jeans

942 回覆
946 Like 153 Dislike
下次俾埋source啦
次次都一句當真理
邊度睇得岀撐
人哋發聲表示認同新牛"參考"佢哋喎
回應得大方啲又俾人誤會
回應得好好
應該知發生咩事
真係笑死班閪粉仲以為執到寶咁

況且bunnies軍隊龐大 點敢話你抄 一陣又比人網暴
一開始唔肯認同墨西哥Jeans相似,話呢個post格硬嚟
而家人哋出嚟講好開心佢哋嘅90年代風格可以傳承,接觸新一代
咁係咪變相認咗「參考」墨西哥Jeans呀
人地暗串緊喎
真 人地專登回應得好vague

廢事又比位人入話人逼害佢地
仲要加多句「班女唔夠18歲」情緒勒索人
因為成個po都搞錯哂重點
kpop睇女世界呢d野根本唔重要
成件事只有兩樣野重要
1. 靚女就係岩,假牛d女根本撐唔落
2. 法律程序先係硬道理,等法庭判
其他野 who cares
覺得呢位MV導演拉Pluto落水
係侮辱緊Pluto
直頭9秒9轉入公海啦
唔想pluto俾人利用變成係抄返黎先出聲
可以套用喺illit身上

可惜班女冇fans冇人幫口
其實佢冇講係「佢哋嘅」90年代風格
都可以理解成整個90年代風格
閔大媽鬧illit抄襲時又唔係咁講
@illit fans快啲收圖,以後用返呢張圖回敬閔氏就得
其實人哋尋日已經知咩事,出咗post,仲特登hashtag Jeans。
comment就讚佢係icon,連韓國都要「參考」

https://www.instagram.com/reel/C7NID15vwGz/
PLUTOfans 表示sad
人地無explicit claim 90s風格係佢地嘅
但係都話nj 係”用”緊90s風格
咁即係illit抄乜春
抄nj定抄90s
定係抄幾個手勢
學閔教主話 抄咩都唔重要 只係要個導火線黎發難
邊敢咁講
墨西哥jeans寂寂無名,俾人參考完都要咁耐先有人發現
隨時講錯一句野都俾班bunnies大軍屌死
illit似lolita多過y2k
閔狗明屈
Pluto係官方認可嘅重製 個導演係咪暗示緊nj都係官方認可嘅重製先 唔係嘅唔好拉埋Pluto嚟講
Pluto好好睇
只係跟返果句字面 我覺得佢係講緊整體
至於背後意思大家可以自己解讀
根本就係loli

你睇nj會聯想到墨西哥牛
但將lilit同墨西哥牛放埋一齊就大纜扯唔埋
真係想知班宇宙起源牛創造d乜俾人抄
佢地有心去無視你打幾多野都無用,真
閔老母爆粗鬧班女肥豬西八都冇事
如果房狗咁樣鬧女idol,公海應該審判咗十個post
呢啲咪叫雙重標準
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞