原來Newjeans完美復刻墨西哥女團Jeans

942 回覆
946 Like 153 Dislike
引大家金晴火眼睇佢哋今次抄邊個
黑紅都是紅
但有班真係當自己女權先鋒 撐mhj=撐女人
屌肥豬=打倒父權
有班話兩邊都仆街,所以點都要撐女強人打倒噁心男
你覺得佢哋五個𡃁妹會唔知自己俾hybe憎到仆街?
喺𨋢度撞到房狗同佢打招呼都俾佢直接冇事
一開始仲要因為佢差啲出唔道
你話hybe冇私心我都唔信啦
俾人仇視到咁都仲要同人認親認戚 佢哋係年紀細但未至於感受唔到大人之間嘅惡意囉
快啲買起佢地日日同佢地打招呼啦
用New York嚟駁

明明New York本身就係英國城市
喺韓國個個長輩都得起個款,後輩飲酒要迴避
係咪要房時赫跪喺到迎接先叫有禮貌
閔老母有心將班女隔絕於Hybe
依家所謂唔比出道同刻薄都係閔熙珍片面之詞
班女有幾何見到母公司啲高層叔父?
防彈都唔係成日見到房時赫啦
大人之間嘅惡意係佢哋自己感受定有人灌輸呀?
唔鐘意佢地會比佢地打住防彈師妹團既名出道? 佢地既reels 正係同防彈拍唔係肥佬比唔通班團員自己走去話要同新牛拍?

隨左態度bunnies仲有咩想講?
就算肥佬真係對佢地無好感又點
幫人打工用人資源搵左幾千萬UNUN腳
又要錢又要老闆就哂佢地
左抄右抄當原創紅左算係咁啦
Lm
限制宣傳
閔閪珍女團煲左兩年幾啦
唔明打招呼呢個point有咩值得講咁耐
小學生定點?
真金白銀投資160億落你班素人到
都比不上一個招呼
Blue jeans 都味出聲
老老實實
我就唔覺得有幾多fans會接受到同一間公司入面有差唔多風格既團一齊起步競爭
你話行唔同路線一齊拍住上食曬個市場就容易接受好多
房既做法 理想就可以食曬成個市場
現實就可能阻住另一團人登頂
咁既話 有fans有成員唔接受都正常
以為抄墨西哥就無人留意到
抄到咁足,hybe執柒佢啦

ditto有成績後就即刻回踩
惡意來自邊個多啲

現代版農夫與蛇
紅咗就想自立門戶
ILLIT: 全反擊
呢個pose真係太常見

啲跳舞step都好常見
點解newjeans粉絲又成日捉人抄襲
佢講嘅hybe唔俾宣傳係講緊放風個啲造勢,啫係出下新聞稿/各大論壇放下風個啲
大把韓團出道之前已經係俾人查曬家宅,我記得個陣newjeans出埋mv啲人連佢哋五個都唔知叫咩名
而佢本人/hyein所提議嘅宣傳係針對mv嘅release,成個韓國得佢一隊係無trailer無預警下release個mv
兩者有啲乜嘢衝突?
就算佢之前有冇其他宣傳,同佢mv係冇宣傳release係韓團少有呢樣嘢係冇衝突㗎喎

同埋係原本閔係諗住佢自己嘅女團會喺source出道,做hybe第一隊女團
但之後因為推咗lsrf出道先,佢自己個隊冇得用呢個名銜+同一間公司唔會咁快出兩隊女團,變相NJ就係推推下突然俾大公司擱置咗,所以佢先同公司爭取要建立Ador

出道宜傳已經係再之後嘅事啦,事實上如果佢冇咁大決心要推newjeans繼續留喺source,唔過檔ador嘅話,NJ係真係唔使諗出道個喎
Lsrf嘅出道差啲搞到NJ成個出道project流產呢個講法有咩問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞