原來Newjeans完美復刻墨西哥女團Jeans

942 回覆
946 Like 153 Dislike
笑到我
條友咪閔大媽口中嘅brain dead fans
吓...
人地段片講左咁多句說話,IG個人講緊summary
你就可以話人冇講到果句說話
咁你係咪識西班牙文呀
BTW, 咁你係咪承認Newjeans「參考」墨西哥Jeans呀?
回力鏢又嚟
鬧illit注水,點知自己係同一個套餐
幫新牛買600幾個playlist又冇左回事,個個屌注水團Spotify random play但其實新牛都係
https://x.com/trsrdam/status/1619414845769785344?s=46&t=HIyCif6iyePrtBIQTjcHCA
嘩屌 得淫底果個睇得落
卅凢四十年來間間茶餐廳部部電視機都長開recommend 翡翠卡通 翡翠劇集 翡翠節目 for you

連登囝表示:有乜問題
+ 默默負皮
最後一個?
講真你收皮都未輪到佢哋啦
其實從來都係好似你班咁嘅撚樣屈鳩人宇宙起源
人哋從來冇講過
有種要玩爛個po嘅感覺
啱呀
全世界得你班傻閪仲屈緊人抄襲
healing的haerin語錄

唔係接受唔到自大西有問題,係接受唔到有人話newjeans,有嫌疑既直接label hater
睇睇下頂唔撚順,打書面語同台狗互含真係搞唔掂
所以唔好再屌香港d人抄喇
韓團都咁
閔媽真係好成功
因為佢真係中哂佢嘅目標市場
腦死嘅粉絲仲以為自己挑機成功

我哋明明一直都話Kpop 個個都抄嚟抄去
係得閔媽媽同佢啲支持者覺得自己係原創指責人哋抄佢啫
其實想笑jeans 都係抄人仲攪笑
因為閔媽團隊懶到照copy 人哋jeans 資料搜集完嘅成果
仲偷埋人哋個名
更無恥!
人哋做research 都有time cost 㗎!
係呀,冇抄呀
inspire同參考姐

阿米守寡咁得閒都幫RM同時間拎咗worldwide 同歐洲iTunes song + album 榜嘅第一
2024 年第一個K Pop act 做到咋喎
RM仲係依家global digital artist 第三,全世界排喺Billie Eillish同Taylor Swift 之後咋
守緊寡都咁嘅成績
合體個陣唔知new jeans 考到大學未呢
不過防彈呢邊要用腦㗎喎,你想追的話準備好未㗎?
佢哋平時睇幾句英文都要用Google translate
咪鬼理佢哋
入嚟討論ok但入嚟撩交嗌都唔知做乜
鬧交都算但帶咁多emotional 嘅用字影響討論效果
所以我選擇咗唔理同佢哋討論嚟無意思
好心你就落力啲
有足一日tracking 時間都仲少過人哋Aespa 同 Le Sserafim 半日
係咪掛住色色唔記得stream呀?
定係閔媽媽要留返啲錢打官司未買playlist 同autoplay 可憐的灰姑娘

https://twitter.com/kchartsmaster/status/1794373815843307922?s=46&t=T5uCOf5BQyD6qnEvMpMqYA

我覺得係就係
覺得唔係就唔係
我見上面有人po列表買左2736萬
同其他隊相比簡直有個大峽谷係中間咁樣
點解spotify debut 去唔到正比成績
定係2736萬列表係只計中國區?
休閒聽歌黨想知多少少真心唔識呢方面啲野
唔係引戰

咁NJ可以即刻聯絡始祖牛未
healing的諧潾:

買playlist

買random play既Kpop清泉
https://x.com/trsrdam/status/1619414845769785344
上面個表我唔知係咩
所以我絕對唔會叻唔切扮知

但Spotify 首日成績
喺依家乜都講數字嘅年代大家都會搶好成績爭headline (閔媽教的)
Playlist 係一個方法,因為好多人都係唔想諗聽咩是旦開個playlist 聽
動員能力強嘅Kpop 圈,有一(大)部份係靠fans 有strategy 咁stream
上咗榜又可以令啲就咁開hit歌聽嘅人聽到
但要刷榜真係要好神心,因為每個Spotify account 只計20 次做filter stream,大家係要不停轉account 咁刷
之前我都有post 過圖new jeans 有買playlist 同無買playlist (solo, OST)嘅歌喺streaming 數字上嘅分別啦
好清楚 thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞