Sony Xperia 討論區 (161) - 1VI唔生性病索粉倍感失望

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
如果1唔出紅色真係睇死10賣得多過1
去問問先,
度下新JOIN 連機PLAN 咩價先
其他想等SMARTONE
點解你哋換機咁密

Samsung S3 -> Sony Z3 Dual -> LG V10 -> Samsung A52s
我啫
唔好上台出,好撚唔抵
唔係拎光劍做Jedi就係烙印戰士

參與下先
Z>Z5P>XZ3>1II
現役上年係銅記換左電 個時諗住1V如果無乜鑊氣就轉佢 所以無換指紋 點知見大家鏡頭又對唔齊 mon又會燒到有光印 諗住睇1VI咩環境
依家真係好後悔無係銅記將所有換得嘅野都換曬佢再戰幾年 見到TSO真係唔開胃
我算尾水 1II用左差唔多4年

節目效果啫
我都share下
htc(唔記得咩model)>samsung A5(初代)>vivo nex(初代國際版)>1V
真心講句
vivo nex唔差的
只係已經5年要換
其實可以
重要睇埋大細,用電量,防震等既,4x起跳咪重難用?
當多數人都覺得iphone, Samsung 靚個陣
就知其實大眾對靚既定義或者門檻係好低
撚部1 vi真機
好唔慣Sony 咁闊
S24u 真係闊得有d誇張,都未計個殼...
呢個賣點
如果等半年落到6千
其實好屈
部機嘅優點係
跌價跌得快
係 用開1V對比佢 肥咗好多 好難揸
剩係個睇到個死人mon都已經知9成人都係冇要求,連殘次品都覺得靚
sony呢隻冇就記錯都係同lg合作台灣代工
6k可以一戰
啲要求去咗其他位啫
係$ONY唔生性啫

如果$ONY做到好似Samsung咁,software update好,又肯多啲聽CS講嘅,又出翻mid range嘅,旗艦又唔set咁高價,CP夠高

就算用翻完整Mon,有3.5mm 同免針卡卡槽都一樣可以佔一席位,甚至可以同***爭An第一

話唔定仲可能取代***代表An同iPhone抗衡

不過都係嗰句,$ONY班Xperia高層係on9
好簡單,Sony唔想直接同***競爭,想開展創作者、科技愛好者同樂迷市場,想大包圍多媒體結果輸到一棟都冇,最後得班日本中年大叔捧場

後生果班,主流果班要貴買iPhone,中價機買Pixel,冇人理Sony
我都跳咗跳用三叔
但三叔set用強國DNS
俾人發現解釋都唔解釋
我就轉返用罪大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞