Sony Xperia 討論區 (161) - 1VI唔生性病索粉倍感失望

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
仲諗住10 III換1 VI
等跌價入日水執紅色
PRO-I仲未壞,
如果8xxx真係唔想換
長年Sony用家,早在2年前轉會Samsung,真係睇唔到Sony仲有咩優勢,明明hardware係好過晒其他廠偏偏出嚟咁多問題支援咁差,Xperia 1VI咁嘅Spec咁嘅價應該凍過水。

最古靈精怪就係點解Software唔會更新?電視機都玩到5年你電話2年更新就bye bye,唔係呀嘛?

同埋上年去日本,見到真係得返40以前嘅大叔用Sony,主流唔係Google就係iPhone,Sharp同Samsung就佔據平價機市場,之下仲有一堆強国機同Asus爭食。如果Sony唔轉路線出中價機,或重新執過貴價機款嘅規劃,真係冇兩三年就會變下一個LG
40以上,打錯字
lg個模組做到4x到9x+1/2.9 cmos
sony呢隻廢好多
訂機用客戶價買
CMHK 係屋企長老用,
最好唔駛帶佢地出去
佢講咗有3個Android OS版本+安全性更新

該感恩了
訂機要本人,拎機都要本人簽
怕煩唔好買
多撚謝
Xperia 10 V想問吓好唔好用
電子垃圾
3+4應該用到四年 咁耐都唔換新機要踢出教會
部1iii 用到指紋又壞電又換過
e家真係唔知換1 v 定 1vi好...
Mark 6 門市有得試

有隻大陸機榮耀個樣靚過佢
靚唔靚好主觀

我鍾意$ONY咁嘅鏡頭排列多啲
我見果部機鏡頭排列都係垂直三鏡加有設計

Sony 部機擺上手其實就平平實實,幾舒服

部機我用來播片,實際效果就無話超sharp 超靚,但啲細節都叫清楚,反而顏色望落係靚

利用因為我無用過4k 機

唔知係機定我唔識設定,我有部較完冷色白平衡但出翻主頁個mon 都黃黃地

主觀來見硬軟件都唔夠人來,但渣上手個感覺完勝s24

我本身見s24 平咁多都心動,但一拎上手真係唔舒服
Samsung兩年前己經係4+1,同埋用緊s22到而家仲有新功能加落去,大佬我果陣時買部X1 M2,過左一年真係得個OS更新連X1 M3個新相機都要自己sideload,咪咁孤寒啦好冇?
我部1V預咗用5年
你咁認真做咩
續航力贏大部分機
講緊10VI喎
現客做緊$148以上嘅plan就得。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞