Sony Xperia 討論區 (161) - 1VI唔生性病索粉倍感失望

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
同埋我發現basic mode 係好過auto mode
M 就真係另類場景先用,例如夜晚飛機上面影星海
我反而慣咗拎上手拍片就開VideoPro,
影相就兩下power開PhotoPro

唔係話mark 6改咗唔好
但係照比返ProApps等user自己決定用咩就最好咁解

換左隻滑鼠啦
仲用得
不過都就換
1vi今日開賣??仲未見有取機post嘅?
因為冇人買
手感一流,爽到
話就話300幾
多幾粒都400啦
iphone 都係460姐
如果有手繩孔我都會用
因為用慣咗手指環影相會安全啲
反而1 VI個原裝殼加番手繩孔,仲送埋有Sony logo嘅手指環
其實1V係唔係唔會加返個2x無損變焦
拎咗機,唔覺闊好多,難揸咗
跟機個case俾錯顏色我,我部機黑色,佢俾咗綠色我。不過唔緊要,反正我都唔會用。
會場優惠張512SD 卡未有貨,要遲啲再去拎我應該都唔會去拎
1010買買下256gb無貨….逼食512😂
唔會
睇嚟佢入多幾部都怕賣唔到咁
有無人share下最近買A7CII 個價? 肥花係咪最抵買? 又送電送卡又可以信用卡
相機去返攝影台果邊問會好啲

[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (133)
https://lih.kg/3693980
唔好意思入錯POST
想買 但Smartone 冇價
sd卡都值錢呀
你唔要都拎去賣左佢
512gb喎
平極都百幾蚊啦
今代相機粒LED係歷代最光,仲光過pixel 7 pro。
Sony終於肯擺粒光嘅led落去
用緊 1ii
個指紋功能無啦啦消失左
係咪冇得搞
試過部1 VI, 個人覺得真係幾失望同想屌兩句

用緊雙機
1 -> 1V
5II想換機, 但玩過部1 VI真係減到五千都唔想買

個MON由4K變1080真係太睇唔順眼
5 II個MON細D, 1080都仲話過得去
6.5"加埋個比例真係好明顯蒙

你話CUT COST / 慳電乜乜柒柒都算喇
但要妥協, 降去QHD可能都冇咁大件事

21:9轉19.5:9, 個人覺得比以前用落實際咗 但無奈個像素太閪

話個新MON光咗又乜又柒, 個人覺得WFC

相機我諗好多人都想官方改善長焦影相質素呢D最基本野
佢就唔鳩理係咁只係加長
呢個講黎又係曬鳩氣
用家有用家講 佢有佢越伸越長打多D飛機

拎住部1V, 其實覺得有埋1倍 48MP就已經收貨有餘
雖然當然知仆街官方唔會咁做, 唔係點賣VI呢代垃圾 同 5V

新APP合併本身有少少期望, 因為覺得唔方便比較少用拍片APP
點知新APP用落都係覺得膠膠地, 不過都可能係純粹唔習慣問題

唔出紅色又係要屌
已經一大堆改閪咗既野
難得覺得隻紅色幾靚都可能有少少同情分
依家唔洗講啦
開相機App定開電筒比較?

所有Pixel粒 LED 無論咩用途預設只係一半光度,只有相機要閃光燈先會最高光
就咁開電筒比較
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞