Sony Xperia 討論區 (161) - 1VI唔生性病索粉倍感失望

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
摸到機背好難保護得好喎
想問如果1 vi下面簡用3粒navigation key既話
響邊度可以轉果3粒制既次序?
即係想要右邊果粒做返回
搵唔到響邊度set
原生Android冇得較
無得整 硬食
我都係以前用慣右邊返回 因為無咗先去學手勢導覽
升v定vi?
用緊iii差唔多兩年
本身部士啤機香咗 諗住買新 部iii拎嚟士啤

諗緊趁出新機等v跌價
v依家出面都開始沒貨,cmhk 白色已沒貨,要入就快了
如果想要行呢?
而家呢部iii喺i mobile買
想買v不過i mobile得256 我想要512
price.com睇有啲話自己係sony經銷商但係去官網睇就冇
我覺得有新買新
你咪好
我部iii用咗差唔多兩年已經壞過兩次
我部1iii好彩2年幾未壞過
唔怕
機背跌極都唔爛
有冇話要加簽某個價錢電話plan先有呢個offer?

thanks
有無核電報告
屌 smartone 出價未
1vi個mon得1080都係呢個幾星期先公佈出黎既事
唔通一個星期即刻就由無到有交proposal俾公司出新機咩
唔撚包電架
似唔會賣
其實downgrade左個芒
係咪真係好大分別?

我諗正常人係好難接受新機硬件上差左
就算只係數據上,用眼分唔到,都好難接受
呢個design真係好唔合理
你睇個PPI, iPhone 都維持4百以上

而唔夠400 PPI 又貴既機, 近年係1 VI / Rog 8 / S23+

雖然未必分倒, 但感覺差已經夠
如果d料唔係流既
對我黎講其實幾吸引
本身唔太鍾意太大moon
6吋感覺好fit
唔使加簽
但綁死份約
期內唔可以轉plan
pro I 用唔到
呢幾日開好玩部1 V,發覺有樣嘢好唔方便
就係冇咗Xperia Smart Connect
我之前所有Xperia都係用佢
好似夜晚瞓覺,一插火牛,就會跟住我set咗嘅嘢:
例如自動變震機,Mon個光度50%,開個Music聽音樂...等等

今朝響某個whatsapp有係撚樣4點幾無啦啦send messenge響咗我機
搞到瞓唔返,先發覺原來一直用開嘅Smart connect冇咗

之後響設定>通知>請勿騷擾,有類似嘅嘢,但我想要震機唔係完全靜音

另外冇咗個呼吸燈勁唔方便,息咗moon就完全唔知有冇充到電
可能我老撚套,冇咗呢兩樣嘢勁唔方便
x2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞