Sony Xperia 討論區 (161) - 1VI唔生性病索粉倍感失望

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
張出廠貼咩事?用返上年剩低嘅貨尾?
琴日去左時代豐澤試玩
佢好好將VI 同 V 放埋一齊比你試

試後感係VI換返19.5:9 真係好平凡
170mm超遠拍攝 又唔多吸引到我
但輕過V 同冇咁熱 V渣上手係好熱

最後決定換 因為部ii係時候退休啦 快撚D減2千啦
1 VI比1 V重5 g喎
個遠焦 400ISOL 已經變左油畫
想知延長左保養,第一年無換電,可唔可以留到下一年先換
手感上我係覺得VI係輕D
咁肉酸
但我睇台灣嗰啲開箱張紙係fit size
Sony HK係咪貼咗10VI嗰塊落去
LOLLYTALK IG開箱都係fit size
請支持環保
V啲色明顯靚啲?
因為每年得呢個時候淡季得嚟歐洲天氣比較好
其餘日子都凍到喊
之前睇過呢度有清上去Sony換1 II / III電池
過咗保都係$200檢查+唔記得1(5/8)0嘅電池費
加埋都唔使4舊其實一啲都唔貴
不過就一定要剷機
都會幫你試埋密氣先比你

睇過旋拍換電都係差唔多價。不過就唔使剷機
但換完就唔包你防水喇
之前“加多一年保養”特價嘅時候買咗,
今次部1v又正正常常,冇病冇痛,係電好似用快咗,但又未去到好急切
前幾年嗰幾部xperia,差唔多1年就有大問題,一定要去整(幾次壞指紋,另外有一次係壞相機),嗰時順便換埋電
5garm 就算啦,冇分別
講熱1V 其實都比ip15pro 嗰邊好

出去L完 1VI, 可能睇慣左1V 個比例,望落有啲奇怪
UI 望落d 嘢好似放大晒咁,可能我1 已經用緊,睇慣左個ui比例,拎返xzp都覺得好大
無架, 第二年唔包損耗品
我部1v 都啱啱續咗保,反正預唔換1vi
1ii $100
1iii $150

咁原廠都收你咁平,就算剷機都無乜理由街邊換無咗個防水
咁我搵日上去換電先
剷機都好嘅,反正部嘢神神地
紅都冇點買得落手
台灣一樣
之後用個d先係新野
巴打有錢冇掟使
究竟10 VI幾時預售
我部1ii今日都突然無咗指紋,問過整返$200有找,都係整返算

啱啱仲換咗大電,好長氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞