Sony Xperia 討論區 (161) - 1VI唔生性病索粉倍感失望

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
講數字都虛嘅
我睇1V 643 ppi
再睇ip 460ppi
根本完全無感
邊會係人類留意到嘅差距
可能我有眼疾啦
新機用咗主流設計
會唔會吸引到多啲街客買嚟用
但用過發覺software唔掂
結果趕走更多街客冇回頭呢
佢宜家仲有咩可以輸 係睇說唔說服到本身啲Fans留低咋嘛 就算新客唔再回頭又點 佢唔幫襯第一次一開始都無回頭㗎啦
索尼,我出咗咁多部4K電話,你地睇唔睇得出?
無錯喇我地研究咗5年發現其實4K同FHD+係無分別
其實唔計個FHD moon 佢個光學tele170mm 同埋tele macro又真係幾好玩

不過開呢個價 真係連本身想轉新機嘅Xperia用家都趕走埋

利申:剛買1V嘅1 III用家 都諗過轉S24U 但真係頂唔順個design同重量
不過我Check過其他國家價錢 係香港最平 如果唔係台灣搞256GB free upgrade上512GB都係貴過香港
其實有
我摸咗兩次機
1. 唔知係咪LTPO未tune好 個UI有時唔夠貼手
2. 個系統極度清水 清到唔知係優點定缺點
3. 相機APP轉焦距唔夠順暢 觀景窗仍然係垃圾級數
4. 9000中嘅機串流平台用唔到HDR係極痴線
vi真係買唔落手,去左cmhk出部mark v , 256gb沒曬貨,出左512gb 6399, 用埋信用卡少少回贈算低玩
買水貨pixel冇5G都冇咁嬲啦
可能因為我無要求
舊年父親節 (#337)
我都係用緊1iii
呢個價真係買唔落手
一日唔減價我都繼續忍手
1iii 唔嫌熱同倒水又無乜必要去換既

個個都後追1v,
我呢啲就過保既1v用家係咪應該考慮續保
已經嫌熱嫌咗三年,唔換對自己唔住
續保當捐善款助養sony出下一年既手機
第2點
唔清水其實姐係要咩?
我用左5-6年iPhone
舊年用左1V 到而家成年都唔get 咩叫sony 系統好清水
1ii 續保
1iii 兩年保

兩部都係第2年果陣要整
1 v可唔可以續3年保,對佢無咩信心
你都叫有升級感
難為左我地呢d 用PRO I 既
你未用過其他廠
sonyd功能仲少過pixel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞