Sony Xperia 討論區 (161) - 1VI唔生性病索粉倍感失望

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
背面透明就夠啦
而家淘寶官店仲免費送彩繪背
不過我講明唔要彩繪,透明就夠
我用左排嫌太厚, 轉左原廠殼幾日就出事, 整返話要2000...
專登送個唔包邊殼等你爆MON
啱喺衛訊試過吓部1 VI,真係闊咗好多,唔多慣,不過就咁正常距離望,得三百幾DPI其實又唔多見有顆粒感

但都係嗰句,話係咁話,成萬蚊得1080完全當人弱智
佢個原裝殼啲料係靚,但唔包邊嗰吓真係極度反智
我想問下SONY 有冇靚殼推介?剛出黃金發現SONY 太少人出機,連case 都搵唔到
有質數D係咪只得Devilcase or IMOS?
見有隻叫DEFF 牌子, 碳纖見好薄下
唔通我先係異類
我反而好鐘意官殼果種唔包邊淨咬四角既設計 可以J到機身手感又有保護
但周圍都搵唔到其他廠有人用依種設計
3台現客係咪唔洗加簽?
本身原廠個Cover幾靚 我有買但未用 始終唔包邊唔係好安全嘅情況都未必用 條邊崩咪死
因為跌到無保護D位會爆MON , 要錢無人會買啦
1VI:162x74x8.2
1V:165x71x8.3

闊個3mm係度呱呱嘈
問咗Sony store,聽日22號照舊可以拎
手提嘢嚟講3mm已經爭好遠
唔好話74mm 71我都覺得闊
5系既68先岩手感
5系用家表示認同
我有買 不過係用埋啲Sonnion coupon買
戴埋殼差天共地
就係想你摸到條邊
包埋手感會差好遠
1II都係Devilcase,係靚料,不過戴完變肥仔粗框機失去Sony⼀大優勢
1V官殼手感設計無得輸,係保護性低
今日訂左devilcase 了,
case + 貼,
戴咗套咪又係一樣嗰3mm
S24U 15PM 本身已經肥仔底 加埋套肥撚過肥蛆
貼就求其淘咗¥10兩塊玻璃貼就得
唔似得S24系列個屏下指模,唔係張張玻璃貼都可以認到指模
我都好中意用
可惜白色殼開始黃
唉,
超少廠做sony case
其實都有唔少架!當然冇生果三餸咁多啦
https://xperiacoverstore.jp/smartphone/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞