Sony Xperia 討論區 (161) - 1VI唔生性病索粉倍感失望

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
<1gb = 冇新嘢
1V
更完,無新野
X 放多部機出黎
O 人地都係得一部ja

唉華為都通街有demo大大個booth著哂燈la
smartone 仲未出價
CMHK有512GB
你應該沒同時用過三星和SONY的旗艦機
三星嘅垃圾感光元件比SONY差成條街, 你試下同時用2機在室內穿泳衣(背對)手機影(全身)的相
你就會馬上清楚知道分別, 知道三星機在低光下影相, 會比SONY差幾倍
我有
依條情景題相當有嫌疑
我諗咗好耐點解要著泳衣試低光
發覺連AI變焦都cut咗
罪大又真係派Demo機畀大舖好慢 不過進步咗㗎啦 以前係開賣咗專門店都未有Display 宜家連預售都有實機你試

我諗啲熱門地區會快啲有Demo 住宅區嗰啲應該有排
扣埋D優惠即係7000左右而家
咁都合理好多既
去咗試玩1vi影相真係有feel過上一兩代
但個mon………
邊有咁平
on9
又做少樣野
電子產品更替從來都唔係減法而係加法
消費者一定係用加法比較新手機同舊手機多咗咩優點加上去嚟決定買唔買新機
但罪大依家比我感覺好似係用緊減法 將SONY四粒字比100分佢然後每個缺點扣分 扣完之後好似都唔係好多缺點姐咁樣

果日event我都同Sony Marketing講 mark VI唔係唔好 但對於我依個mark V用家嚟講好似完全零吸引力 我想upgrade既野你比唔到 你拎嚟做賣點既我唔太需要 連特別色依樣索粉最易衝動落搭既gimmic都無 無我mark III>V果陣果種屌我想換機呀既衝動 (Mark IV我當佢唔存在)
Ching完全講中哂
今次個patch?
唔係 講緊新機
影相點有feel法?
1V裝咗破解新相機apk上去,除咗拍4K60終於有無縫變焦外整體感覺係退化
ching d 數學幾差
以3HK 為例
8299-500(coupon)-600(xm5)-信用卡
隨時7千有找......
會唔會其實內置左, 都廢時俾個option 你on /off
唔係加法, 係睇你咩角度睇
Sony 個角度明顯就唔同大眾角度(今年就大眾返少少少少少少)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞