Sony Xperia 討論區 (161) - 1VI唔生性病索粉倍感失望

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
問題係呢部機個spec唔值我拎8k出黎
扣完贈品6k差唔多
sony出名鍾意cut野架啦
960fps cut完都冇加返過
我專登睇埋官方嘅Spec
真係成個AI超高解析變焦呢個term冇咗
5iv又更新 更新完舊電又無咁倒水
唔賣紅色真係on99
幾百MB?幾百MB得security patch

覺得好咗應該係幻覺嚟
8K MON其實都唔錯既,但其他SPEC........SONY又變番以前咁
唔知點解部機呢2個星期好倒水 更新完後好似好左
個新apk會唔會cover左舊果3個
唔會
其實M mode係好用咗,EV快門ISO直接點⼀下就轉到,Photo Pro要㩒Fn再揀相應嘅嘢先轉到
演唱會唔係打晒燈,仲暗咩?!
4k60 無縫我會hang死咗
咁就碌柒喇
香港最平都屌哂鬼貴
無㗎啦 日本一定要簽約出機 但總金額同Apple一樣¥218000 三腥S24 Ultra唔使¥200000 有找

無諗過自己會係等出花紅
然後去買番上代機
我從來只係聽過d人係出花紅然後買新嘢 然後自己就出花紅買番舊嘢
我完全唔識相機野,建唔建議裝個破解apk玩?
你都買返1V?
唔知
錢到手再諗
但都有d想跳出comfort zone 轉會pixel 9(未出)
無信仰咪試吓 反正索不嬲佛系賣機
用左咁多年有感情

z3compact> xperia x compact>xz2 compact>1ii
以前都係2年一換
結果一上左1就連食2年888 8g1
想換番去5都唔得
然後部8g2 5仔 粗框過我部xz2c 搞不撚掂
今年又撚屌
我覺得如果你用開1 II應該都會有升級感嘅 話晒個MON 120Hz就是爽 同埋光好多鮮艷好多
今日行過見到1VI 有實機
撚咗幾下, 發覺所有嘢都好陌生
同埋橫唔好揸咁
咁好難會無
你想講v定係vi

vi我睇法就係 比成皮 買部機 連紅色都無 好差lor 上年都有話+999送headphone 今年得+999送wireless xm5
v呢就ok ge 但又係d色柒碌 除左(2024年仲買8g2 不如拎6k買s24 最少都8g3)
https://www.sony.com.hk/zh/smartphones/products/xperia-1m6/buy

呢個版面顯示嘅最早取貨日期由22號改咗做23號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞