Sony Xperia 討論區 (161) - 1VI唔生性病索粉倍感失望

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
我又唔信1仔塊4k芒散曬貨
佢demo已經露底

mk5播21:9完美無邊
mk6上下多條邊再加額頭下爬
tup tup 冚係一個四方框
1可能唔係嘅,10就應該係囉

$ONY邊有可能咁崛強先得㗎,依家部部mid range唔係90Hz就120Hz,係得佢咁嘅價仲用60Hz

同埋VI個Mon specs好似同上一代一模一樣
mk4 mk5用同一粒s695都夠膽
mk5 mk6用同一塊芒有幾奇
想問下保養包唔包個mon有burn in?
全部唔係用貴野成本點會高
正常包
vi個芒同上代一樣
今代1500nit fhd+,上代4k 1000nit喎
睇16:9咪大左
出年傳緊pro2
cut5系順手cut閹1系

1vi個芒9成係sharp r9塊新fhd+ pro igzo oled
spec完全一樣
生果啲成本仲低 同埋無錢賺罪大晨早摺咗電話啦 宜家仲有得畀你奚落咩
部1VI英國sony 開1299,pre order送WH 1000xm5
如果係都好 幫吓Sharp 佢就收皮
sharp有大水喉點都唔會收皮,同sony一撚樣
不過人地中階有誠意好多,好心學下人地出部正正常5k既中階喇
減完都成皮
係但係英國要俾垃圾VAT,呢個價256GB包埋WH又唔係真係貴香港好多,不過都係好撚貴
你係咪太高估富×康 佢條水喉未勁到可以同罪大匹敵嘅級數嗰喎

不過我認同佢應該出多部有競爭力嘅中階機
終於有樣嘢可以打吓飛機,用返日系芒
求救!有冇清知道發生咩事?
部第1代Xperia 1差緊電突然死咗。
試過刷電腦companion但係完全detect唔到部機。
試過Volume up + power button 強制開機,但係震都唔識震,淨係得左上角粒LED著紅/綠燈。
試過擺喺度放晒所有電,再差電嗰三秒會顯示 Sony logo。
手機部門係相機部門白老鼠咁,但d料越用越無黑科技feel
上年換左個主鏡真係勁,今次又無變,淨係改下個長焦
真光學變焦用左咁多年,已經無左黑科技feel,除非你話3.5-10倍,個上限一野加左個double都話啫
改完中階mon唔上果個Micro Matrix前置,但賣同價,那來的自信
我部1II都試過 整機佬話燒CPU無得救
CPU跟底板所以要整唯有換底板 但換底板既價錢都夠買過部新唔建議整
你勁 近視到要4K先睇得清
暫時出機最平係咪中移??
罪大

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞