做左名店5 年,你問我答

596 回覆
9 Like 2 Dislike
樓主間公司係咪係機場禁區內起左聖誕樹果間?

唔係 唔好估啦
講起你有冇扯火

扯乜鳩火

唔係 唔好估啦

佢地好慘,今日我見到請左兩個人企左係棵樹則邊
比人不停問路
無乜點爬文 我想知啲sales會唔會用啲奇異既目光去睇啲唔似會買野既後生仔女 我都算追名牌既人 但有時著到好hea就唔係幾夠膽入去啲high end brand舖頭睇款 起碼要著返啲名牌野上身先會入

我係東京就咁成班廿歲出頭麻甩佬入balenciaga 個男sales都係勁好禮貌

真心答你 唔會 。 除非本身果位Sale 好西 咁呢個時候你就盡情西番個sale 吧
其實你地好好地禮貌 俾番基本尊重 我地明知你哋唔買,都會同你吹水、都會禮貌ser 你
我地做名店 放工咪又係hea look 牛記笠記入勞力士試錶 未試過受白眼

無技巧都會俾人捽數捽到有技巧
我當初入名店都以為係D客主動埋單 但只能說當時少年我太年輕了
不過都係一運 二命 三技巧

可唔可以講下技巧 Thanks

無㗎 真心睇餸食飯
要實戰先講到

會唔會好多時都close the sale問人要唔要?

唔係 唔好估啦

佢地好慘,今日我見到請左兩個人企左係棵樹則邊
比人不停問路

D問路客成日阻撚住我哋吹水 好燥

可唔可以講下技巧 Thanks

無㗎 真心睇餸食飯
要實戰先講到

: 幫你攞個新?
: 我.... 考慮下先!
: 考慮咩?款?顏色?價錢?
通常無心買果D都會知難而退

無㗎 真心睇餸食飯
要實戰先講到

咁會唔會有人講價
最鍾意遇到乜野客?
無乜點爬文 我想知啲sales會唔會用啲奇異既目光去睇啲唔似會買野既後生仔女 我都算追名牌既人 但有時著到好hea就唔係幾夠膽入去啲high end brand舖頭睇款 起碼要著返啲名牌野上身先會入

我係東京就咁成班廿歲出頭麻甩佬入balenciaga 個男sales都係勁好禮貌

真心答你 唔會 。 除非本身果位Sale 好西 咁呢個時候你就盡情西番個sale 吧
其實你地好好地禮貌 俾番基本尊重 我地明知你哋唔買,都會同你吹水、都會禮貌ser 你
我地做名店 放工咪又係hea look 牛記笠記入勞力士試錶 未試過受白眼

其實有唔少客都估佢唔到,著到好普通但係開大單。
所以都唔會咁容易已貌取人
咁當然隻錶爆晒鑽,鱷魚皮袋果d客個個都狗沖啦

咁會唔會有人講價

支那人

咁會唔會有人講價

成日有人問有無折嫁啦
最7係R sponsor 半紅不黑既廢西

咁會唔會有人講價

支那人

你地有得平幾多比客?
最鍾意遇到乜野客?

豪客
「包起來!」

咁會唔會有人講價

成日有人問有無折嫁啦

我入左retail一年都唔夠想知其他行業

其實有唔少客都估佢唔到,著到好普通但係開大單。
所以都唔會咁容易已貌取人
咁當然隻錶爆晒鑽,鱷魚皮袋果d客個個都狗沖啦

Exact7ly呀巴打
成撚日都估D客唔到 所以我都唔會狗眼人
Croco客都未必豪 得個袋貴
可唔可以從生意睇到上面經濟掂唔掂?如果可以 今年如何

咁會唔會有人講價

支那人

你地有得平幾多比客?

唔撚染平比客 價錢電腦set死
買就買 唔買就滾

咁會唔會有人講價

成日有人問有無折嫁啦

或者一D面皮厚撚到 出Function明明著撚完套衫 雜誌影哂, 返黎嘈要換貨 屌佢老母 同佢講只限全新未用過先換得, 夠膽死話無撚著過
打算以後都一直做呢行?
會唔會好博想升職?

唔撚掂
人仔兌差唔多9, 大陸人覺得洗嘜係香港買?
日圓又跌,亞洲個個地方都平過香港買啦
生意係無可見既將來
打算以後都一直做呢行?
會唔會好博想升職?

以前做Gucci 升左啦
一開始會想博既 但人大左 我安份D 少個敵人就算 無左後生果股勁

唔撚掂
人仔兌差唔多9, 大陸人覺得洗嘜係香港買?
日圓又跌,亞洲個個地方都平過香港買啦
生意係無可見既將來

慘 本地人帶動唔到生意係因為奢侈品需求係一直都低 定係近年本地都唔好景?
絲打加油
點入行?要人介紹???
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞