做左名店5 年,你問我答

596 回覆
9 Like 2 Dislike
CR pt here
做左3年 過完年轉文員 跑數好累
同埋小朋友準備升小學

好多同行有小朋友都迫住轉工 加油呀絲打

返夜更收11點 完全睇唔到個仔d功課
轉文職真係少好多人工
不過小朋友最重要啦
如果想買人生第一個名牌袋應該捱貴係香港買定上網買好 諗唔掂
香港d袋真係特別貴,雖然好多新款

其實係邊到買都得,邊到價錢平就可以

好難分真假,有啲鋪頭/代購真假咁溝住賣
依家諗緊應該買classic款定斜咩袋好

不過之前入過公司樓下間prada睇男裝銀包
個sales好好態度,可惜啲款真係唔啱
個到咁靜都唔知一日開唔開到一張單
西面喺咪基本功
好多問題想問
1:情侶入黎女人俾定男人俾多?
2:有冇恰香港客?(例如好似DG咁香港人唔俾影相大陸人影得)
3:CR係咪淨做大陸客?
4:員工買野有冇折?

認真答番巴打先
1. 睇國籍囉。普通港、日、韓都90% 各比各;10%係條仔係有錢佬 中國呢,就100% 男人比 真既
2.恰香港客?知唔知我哋最撚驚local客,又唔係買 又要鐘意玩投訴。比唔比你影相係我地自己嗡 唔係分大陸定香港。唔識基本尊重個sales , 唔比影是常識吧
Btw 大陸客就任彈唔嬲 佢地比我地串完都唔會計較
3. 唔係 。只係果道全部大鋪 款式比較集中 大陸人鐘意去
4. 有

好多同行有小朋友都迫住轉工 加油呀絲打

返夜更收11點 完全睇唔到個仔d功課
轉文職真係少好多人工
不過小朋友最重要啦

十一點?做機場?
Btw 點解唔試下轉location e.g.: LM PB LG 呢d都收好早
如果想買人生第一個名牌袋應該捱貴係香港買定上網買好 諗唔掂
香港d袋真係特別貴,雖然好多新款

其實係邊到買都得,邊到價錢平就可以

好難分真假,有啲鋪頭/代購真假咁溝住賣
依家諗緊應該買classic款定斜咩袋好

不過之前入過公司樓下間prada睇男裝銀包
個sales好好態度,可惜啲款真係唔啱
個到咁靜都唔知一日開唔開到一張單

想買咩呀 斜揹/ classic ? Which brand ? 幫你分析下
西面喺咪基本功

香港客人西尻我哋啲sales就基本功
有無男同事比闊太睇中
西面喺咪基本功

屌 啲local好鍾意攞啲自己搵代購幫手買嘅袋嚟嘈話要整 但我地公司冇client 購物record就唔會整 然後比佢地屌
有冇見過咩明星?
最誇張嘅客買咗幾錢嘢?

好多呀不能盡錄,咩陳奕迅 阿除 、Bosco 、甘比、李嘉欣、諸葛紫棋、d 賭王千金、咩楊千嬅、Anglelababy ... 好多好多。
最誇張個客入黎同我講:「除左呢幾件唔要,其他全部幫我攞xx碼」(利申:幾個架 加埋有40-50件衫,我地最平一件tee 都$4000, 啲薄外套都7000-8000up 果時夏天)

Rich as fk

有幾誇張呀 名店or有錢佬地方成日都有呢d客架啦

好多呀不能盡錄,咩陳奕迅 阿除 、Bosco 、甘比、李嘉欣、諸葛紫棋、d 賭王千金、咩楊千嬅、Anglelababy ... 好多好多。
最誇張個客入黎同我講:「除左呢幾件唔要,其他全部幫我攞xx碼」(利申:幾個架 加埋有40-50件衫,我地最平一件tee 都$4000, 啲薄外套都7000-8000up 果時夏天)

Rich as fk

嘩個upt
有無得自己揀返邊區邊間舖咁?

Rich as fk

嘩個upt

個UPT 夠你玩成個月
西面喺咪基本功

屌 啲local好鍾意攞啲自己搵代購幫手買嘅袋嚟嘈話要整 但我地公司冇client 購物record就唔會整 然後比佢地屌

Exact7ly 成撚日話專門店買 問多兩問又話外國買 再問下又話其實朋友送無單
聽到整一整收咁貴 好多都即刻笠水唔整啦喎
有無男同事比闊太睇中

有見過闊太帶鴨仔黎買野 闊太亦特別鐘意某D男同事Serve 有約男同事去食晚飯果啲D lor
Celine算唔算大brand

算呀 好少請人 都難入ga wor
Celine算唔算大brand

算呀 好少請人 都難入ga wor

聽到你地咁講我都唔怕行入celine買野啦
唔想比人白鴿眼

Celine d sales OK 的,上次去舞完一輪都無事
最緊要係互相尊重個 佢哋都會好樂意幫你

又要貪平外國代購又驚假又要包專門店整係咪on9
點解香港/親身去專門店賣貴d呀?
一黎飛機貨
二賣customer service 同售後服務

一句講哂無咁多錢唔好充大頭鬼
慢慢儲夠錢香港買好過

又要百二蚊 又要李嘉欣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞