做左名店5 年,你問我答

596 回覆
9 Like 2 Dislike
你點睇女仔帶男朋友入去買野
Pt做倉都有60蚊?辛唔辛苦?
有興趣
有冇見過咩明星?
最誇張嘅客買咗幾錢嘢?

好多呀不能盡錄,咩陳奕迅 阿除 、Bosco 、甘比、李嘉欣、諸葛紫棋、d 賭王千金、咩楊千嬅、Anglelababy ... 好多好多。
最誇張個客入黎同我講:「除左呢幾件唔要,其他全部幫我攞xx碼」(利申:幾個架 加埋有40-50件衫,我地最平一件tee 都$4000, 啲薄外套都7000-8000up 果時夏天)

最平一件tee都4k我淨係諗到L字頭嘅意大利品牌專賣cashmere等高級布料嗰間?
連佣最高人工有幾多?
員工有幾年折買嘢, 你自己係咪名牌奴?
會唔會西面著平價衫入嚟嘅人?
識好多學歷低都入到去做 中五果d
但可能有d其他野support
例如去過working holiday, 外國返黎, 靚仔靚女等等

識人做過幾年i.t. 又有人做開文職
都入到去做

利申 曾經海港城地鋪牌子

睇睇數,有間B字頭某個生肖唔請添 風水野
識好多學歷低都入到去做 中五果d
但可能有d其他野support
例如去過working holiday, 外國返黎, 靚仔靚女等等

識人做過幾年i.t. 又有人做開文職
都入到去做

利申 曾經海港城地鋪牌子

睇睇數,有間B字頭某個生肖唔請添 風水野

彩數
做緊某間水貨鋪
你地生意對比上年點
好擔心年尾份bonus 😢

對比上年係好撚差 全行唯一好左既應該係Gucci
點睇啲10幾歲就全身名牌?

支那女就覺得佢係有sugar daddy
有D一睇就知無料 成身假野

係假得好明顯定係因為日對夜對所以睇得出?

日日對 好易睇既
有時會好鳩屎問D假貨西: 你這個款在哪買的?第一次看啊~

頻道牌

其實唔係鳩,成日係度吹水講笑 帶返個頭盔先

係呀 其實成日玩 講笑 尻下尻下又一天

有時d sales屎傾計仲嘈過d客
我成日都覺得佐單奴個Floor 仲好過我間舖

我都係 D同事嗌哂粗口 無性架
你點睇女仔帶男朋友入去買野

宜家D男人好醒 唔通條女開聲 就要俾咩

支那女就覺得佢係有sugar daddy
有D一睇就知無料 成身假野

日日對 好易睇既

最正拎淘寶既相問你有無果款
有興趣

我果間唔辛苦 我哋對PT好好

日日對 好易睇既

最正拎淘寶既相問你有無果款

Exact7ly 然後話代購(淘寶)便宜巧多
之前做過sales,有對仆街西鳩夫婦大陸客,見我忙緊,同我將其中一橦架全部貨摷散哂,佢摷完見我得閑就走左。佢臨走仲要對住我笑。屌佢老母仆街冚家鏟不得好死永不超生!

同阻人收工的臭西一樣臭
底薪係咪好低
連佣最高人工有幾多?
員工有幾年折買嘢, 你自己係咪名牌奴?
會唔會西面著平價衫入嚟嘅人?

1.睇咩月份 ,三 四年前 廣東道某P字頭名店,十二月有個Top sale 出左$11萬
2.員工買野間間唔同,半價至七折都會有
3.自己唔算名牌奴 但袋、錶用貴野是常識吧 我地呢行
4.通常都唔會 只會西D無禮貌但又鳩屎既客
底薪係咪好低

一間間 底薪同一個普通文員仔咁10- 13k
有興趣

可唔可以介紹下
返緊大brand part time
On floor 多
有興趣

想做 求介紹
底薪係咪好低

有朋友係名店做 但老底得5500
底薪係咪好低

有朋友係名店做 但老底得5500

開名啦,一線brand 未聽過
點解d sales要咩個袋仔
返緊大brand part time
On floor 多

On floor sale 客?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞