做左名店5 年,你問我答

596 回覆
9 Like 2 Dislike
洗唔洗經驗 係咪好多靚女

基本都要做過下服務業,起碼你要識啲基本野/ 講野唔係一舊舊
女,個人覺得賣化妝品會多啲靚女
知唔知hermes啲內部嘢?
好想要酒紅herbag同picotin lock 但永遠都係話無貨
究竟點先可以買到

其實係香港買到既機會真係「渺茫」
絲打不如去外國睇下有無機會,不過指定顏色真係.. 外國都係任個Sale 話有咩色俾你買,色都未睇過實物 就問你係咪要
做左名店part time 4年,你問我答
利申:有做xrmxni zxxxa 等等

絲打咩學歷,係咪靚女先做得

本人中七畢業的廢JJ 咋
唔係 行內好多人都係平凡樣
好想要酒紅herbag同picotin lock 但永遠都係話無貨
究竟點先可以買到

問我個ex

你Ex 係咪大劉呀李嘉欣
究竟點先可以買到

問我個ex

我恭喜你呀
Hi 同行

利申 做左3年 等緊升senior
係咪真係有客walkin入黎 就 打量佢全身衣著價值?
是咪搶單搶到on99
有冇學到銷售技巧
例如點樣說服一個仲猶豫緊既客人買野
定係做名店唔太需要呢D技巧
因為D客會主動黎買 唔使點sell
工作經驗駛有無咩要求?
例如做過三年sales咁?
要英文定普通話好啲?
Interview 嗰陣又點in?
有興趣返pt
幫人問,英文差係咪唔做得?
Hi 同行

等升Sen 最能煩
又要有數 又要做得最多野 又要有人眼紅
Hi 同行

絲打邊間
係咪真係有客walkin入黎 就 打量佢全身衣著價值?

話唔打量就假既 但一般都係岐視農村大媽 窮泡菜
是咪搶單搶到on99

新人入行不好受
睇果間野本身多唔多老屎忽 同臭西
有冇學到銷售技巧
例如點樣說服一個仲猶豫緊既客人買野
定係做名店唔太需要呢D技巧
因為D客會主動黎買 唔使點sell

無技巧都會俾人捽數捽到有技巧
我當初入名店都以為係D客主動埋單 但只能說當時少年我太年輕了
不過都係一運 二命 三技巧
工作經驗駛有無咩要求?
要英文定普通話好啲?
有興趣返pt

正常都要有經驗
Interview間間唔同,但都不外乎HR-> group in -> in 經理 / Director
如果想做Pt, 其實都係叫你做倉務野 執貨
工作經驗駛有無咩要求?
要英文定普通話好啲?
有興趣返pt

正常都要有經驗
Interview間間唔同,但都不外乎HR-> group in -> in 經理 / Director
如果想做Pt, 其實都係叫你做倉務野 執貨

利申: in過咁多間e.g. LV YSL BV都請,係Hermes 衰final in
幫人問,英文差係咪唔做得?

睇果期等唔等人用
入到行先知好多人D 英文是垃圾
未做之前覺得間名店好Grand 好高貴咁
做左之後其實d 人勁鳩
未做之前覺得間名店好Grand 好高貴咁
做左之後其實d 人勁鳩

邊方面鳩?巴打邊間
想做pt 應該點搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞