做左名店5 年,你問我答

596 回覆
9 Like 2 Dislike
全部都係問人工
想問15aw 16ss 賣唔到既垃圾貨 點處理
買返去一兩日個袋爛左 明顯係產品問題 有無得換
有無試過有客人window shopping 時整花個袋
個袋花左少少點散貨?

利申 做緊歐洲名牌水貨店
有無邊間一線既會請part time sales ?
有無遇過好好禮貌既客人

3-4k件tee基本啦

基本, 唔係啩
我去I.t , joyce好多大牌子都唔洗34k一件tee喎

Mk仔名店

I.T joyce 都叫Mk仔
閣下平時去開邊間咁把炮
想識人做TOM FORD

基本, 唔係啩
我去I.t , joyce好多大牌子都唔洗34k一件tee喎

Mk仔名店

閣下平時去開邊間咁把炮

呢2間一定唔係名牌囉
睇錯以為你做左名器5年
有邊隻名器好介紹

基本, 唔係啩

Mk仔名店

閣下平時去開邊間咁把炮

其實Joyce 好多有錢太太都會去
入面好多大brand 野

Mk仔名店

閣下平時去開邊間咁把炮

呢2間一定唔係名牌囉

入面都有貴野賣 但可能就唔係Direct store 咁集中
全部都係問人工
想問15aw 16ss 賣唔到既垃圾貨 點處理
買返去一兩日個袋爛左 明顯係產品問題 有無得換
有無試過有客人window shopping 時整花個袋
個袋花左少少點散貨?

利申 做緊歐洲名牌水貨店

1. D倉底貨會放落Friend & family sales 賣
2. 有 因為名店 你嘈一嘈就嘜都得
3. 有 整爛咗就send repair centre 都係阿公比錢姐
名店要咩學歷
有學歷入去in高級得唔得

咩學歷in 咩高級?咩位叫高級?
有無遇過好好禮貌既客人

好多有禮貌的客人 其實好多上海人都好有文化修養
另外 香港人同新加坡人最撚無禮貌
睇錯以為你做左名器5年

行家
不過我做錶珠寶
請唔請男仔?睇唔睇樣?
有冇學到銷售技巧
例如點樣說服一個仲猶豫緊既客人買野
定係做名店唔太需要呢D技巧
因為D客會主動黎買 唔使點sell

無技巧都會俾人捽數捽到有技巧
我當初入名店都以為係D客主動埋單 但只能說當時少年我太年輕了
不過都係一運 二命 三技巧

可唔可以講下技巧 Thanks
樓主間公司係咪係機場禁區內起左聖誕樹果間?
無乜點爬文 我想知啲sales會唔會用啲奇異既目光去睇啲唔似會買野既後生仔女 我都算追名牌既人 但有時著到好hea就唔係幾夠膽入去啲high end brand舖頭睇款 起碼要著返啲名牌野上身先會入

我係東京就咁成班廿歲出頭麻甩佬入balenciaga 個男sales都係勁好禮貌
行家
不過我做錶珠寶

行家你好 上面有人話cartier $5500老底你點睇?
請唔請男仔?睇唔睇樣?

無性別岐視 男仔分分鐘中更搶手
話唔睇樣就呃你 基本乾淨斯文is ok
講起你有冇扯火
有冇學到銷售技巧
例如點樣說服一個仲猶豫緊既客人買野
定係做名店唔太需要呢D技巧
因為D客會主動黎買 唔使點sell

無技巧都會俾人捽數捽到有技巧
我當初入名店都以為係D客主動埋單 但只能說當時少年我太年輕了
不過都係一運 二命 三技巧

可唔可以講下技巧 Thanks

無㗎 真心睇餸食飯
要實戰先講到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞