做左名店5 年,你問我答

596 回覆
9 Like 2 Dislike
做咗7年,當中有5年半係d名店做,而家脫離咗呢行,真係比我揀都唔撚想做番呢行,返工氣氛差到仆街,唔計d客已經充滿同事之間嘅不和同是非,上司鍾意搵嘢屌,做嘢鍾意化簡為繁,根本呢行嘅死症,冇撚得救

Btw,之前都見過gucci ,佢叫我second in ,但我拒絕咗做咗第間 而家生意係咪同以前差好遠?

一間間
我宜家做無事囉 當然以前都試過比老seafood恰 比D臭西恰
Touchwood目前 同事之間氣氛都好好
咁當然 咩同事、跟咩阿頭都係睇彩數
暫時覺得自己幾好彩

臭西就度度都有,始終呢行太多女人係最大問題
做咗7年,當中有5年半係d名店做,而家脫離咗呢行,真係比我揀都唔撚想做番呢行,返工氣氛差到仆街,唔計d客已經充滿同事之間嘅不和同是非,上司鍾意搵嘢屌,做嘢鍾意化簡為繁,根本呢行嘅死症,冇撚得救

Btw,之前都見過gucci ,佢叫我second in ,但我拒絕咗做咗第間 而家生意係咪同以前差好遠?

一間間
我宜家做無事囉 當然以前都試過比老seafood恰 比D臭西恰
暫時覺得自己幾好彩

仲有hehe

一間間
暫時覺得自己幾好彩

仲有hehe

都係, 不過遇到HEHE機會率低過臭西好多
BTW以前都遇過D HEHE同事, 又係好撚煩
點睇f字頭嗰間
btw如果有人想做pt或者ft都可以telegram我

@ohhellobye

@ohhellobye

名牌?
現在仲有邊間有30k up

30k以上叫正常。利伸,做幾個月pt,日日同ft吹水,個個30k以上
多唔多客拎d網購既手袋去門市check真假
會唔會理佢
現在仲有邊間有30k up

30k以上叫正常。利伸,做幾個月pt,日日同ft吹水,個個30k以上

邊間咁犀利 正常? 恕我得罪講句 你哋PT 知條鐵咩 出面個市 唔怕開名
點睇f字頭嗰間

Fendi ? 多老seafood 做新人好慘
多唔多客拎d網購既手袋去門市check真假
會唔會理佢

我地唔會幫佢睇
但有時我會好鳩屎扮個疑惑樣 皺眉樣出泥嚇佢哋
有咩學歷要求

@ohhellobye

名牌?

想入返個slp銀包
邊度買最平

一件Tee R 十個紙貨 一個禮物盒是常識吧

不過啲衣架啊禮物冇話有limit?同埋vip有乜特別服務,做vip又要買幾多呢?

正常返貨會跟衣架 我地都係掉(有Logo)
客人買Jacket coat 會掛起包俾埋佢
平時買件Tee 你要R 都可以俾你
VIP間間唔同,有D會請d VIP去法國睇Show 有D款只for VIP ,VIP亦可以Made to order 訂野...
E.g.: LV 會請D超級VIP坐私人機去睇珠寶、Hermes 亦為大劉有條專屬生產線
VIP間間唔同 一般一次消費夠10 萬起不等
某D brand 超級VIP 就一年玩成百萬左右啦

專屬生產線 我得本爛鬼catalog

你憑乜?

其實正常係真係唔會西面,比人西一定有原因
一係好冇禮貌,呼呼喝喝
特別係啲濕九Local, 又要話唔洗人理要自己睇,又唔想人跟住,大佬,我份工就係你入黎要跟住你招呼你呀,好喇,唔理你由你睇喇,你有咩要睇要問,冇人係到第一時間答你又話service 差 呢啲仆街抵比人屌

下我成日咁架wo 最憎人跟住 我有野問先會搵人

隨左定左要招呼,重要睇你會唔會偷野呀白痴
做左3年 過完年轉文員 跑數好累
同堆小朋友準備升小學
同埋小朋友準備升小學

同埋小朋友準備升小學

好多同行有小朋友都迫住轉工 加油呀絲打
想入返個slp銀包
邊度買最平

宜家專門店減價wor 可以睇下啱唔啱款
有咩學歷要求

基本中六lor 主要睇你對答是否流利姐
goyard 會唔會有staff discount

不太清楚 但咁多個Brand未聽過無Staff discount
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞