做左名店5 年,你問我答

596 回覆
9 Like 2 Dislike

你憑乜?

其實正常係真係唔會西面,比人西一定有原因
一係好冇禮貌,呼呼喝喝
特別係啲濕九Local, 又要話唔洗人理要自己睇,又唔想人跟住,大佬,我份工就係你入黎要跟住你招呼你呀,好喇,唔理你由你睇喇,你有咩要睇要問,冇人係到第一時間答你又話service 差 呢啲仆街抵比人屌

可唔可以同你老細講, D 顧客係唔鍾意俾sales 跟
顧客叫到先至招呼佢啦!

咁你去行返u記啦,名店個世界唔係咁架
做過空少當唔當有cs經驗 垃圾大學畢業
仲有做過下銀行pt

實無問題啦 本人當初入行都0 銷售經驗 仲要只係中七再High deep

收到prada call
但撞左要飛
Prada大約幾錢人工 for Sales representative
點睇男仔用brikin
有無絲打可以俾意見,Hermes picotin買咩色好?紅色 桃紅色 橙色 深藍色同啡色
有咩一線西裝品牌岩長做?
推番個post 先
有邊啲請part time
邊間 Gucci?
係咪大部分pt都要著全黑加formal 啲。。
通常part time interview會問啲咩 有咩要求㗎
通常同FT一樣咁著
唔太難,有相關pt經驗對答無問題好少唔請
點解名店sales成日做唔長?
我同事都幫兩個一線brand請緊人,有無巴絲做過一年名店sales,想轉?
push
Richemont如何?
辛苦,輪班飲食作息時間唔定時,跑數壓力大(雖然好多時都係睇運),上流機會細,人工唔係特別高,搞親event又係要你跑數,同事多關係複雜
全公傭/半公半私會唔會比較適合長做?
我想問啲名牌interview 完要等幾耐先有通知
利申:7月16 balenciaga phone interview 到依家都未有回應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞