做左名店5 年,你問我答

596 回覆
9 Like 2 Dislike
想做pt 應該點搵

有朋友介紹就方便D
Face / JODSDB 都有登下請PT
(請注意 PT是倉務/ 跑貨/ 打雜野)
CR d sales 真係好西面同brand 第二間都無咁過份,幫佢fix 野都西口西面,佢地老細落order渣

企CR 日日俾客輪 係燥D 老細落order ?唔明
見過最煩既客有幾煩?
最大單做過幾錢?
有冇啲明星好西
留名
狗眼看人低
未做之前覺得間名店好Grand 好高貴咁
做左之後其實d 人勁鳩

邊方面鳩?巴打邊間

頻道牌

其實唔係鳩,成日係度吹水講笑 帶返個頭盔先
點睇啲10幾歲就全身名牌?
工作經驗駛有無咩要求?
例如做過三年sales咁?
要英文定普通話好啲?
Interview 嗰陣又點in?
有興趣返pt

正常都要有經驗
Interview間間唔同,但都不外乎HR-> group in -> in 經理 / Director
如果想做Pt, 其實都係叫你做倉務野 執貨

利申: in過咁多間e.g. LV YSL BV都請,係Hermes 衰final in

味又係in個條女
見過最煩既客有幾煩?
最大單做過幾錢?
有冇啲明星好西

#17 有講最大單
李嘉欣同佢家姐D 好撚無禮貌、 反而其實諸葛果D好nice
煩客係你想像唔到咁煩 當自己超級VIP 搞左好大場龍鳳 比左好多面色你睇 R左好多野 但其實係幫襯左一件$2000 既飾物

正常都要有經驗
Interview間間唔同,但都不外乎HR-> group in -> in 經理 / Director
如果想做Pt, 其實都係叫你做倉務野 執貨

利申: in過咁多間e.g. LV YSL BV都請,係Hermes 衰final in

味又係in個條女

唔同 BV 果條串好撚多
做左之後其實d 人勁鳩

邊方面鳩?巴打邊間

頻道牌

無盡的role play
做左之後其實d 人勁鳩

邊方面鳩?巴打邊間

頻道牌

係呀 其實成日玩 講笑 尻下尻下又一天

支那女就覺得佢係有sugar daddy
有D一睇就知無料 成身假野

邊方面鳩?巴打邊間

頻道牌

無盡的role play

我地呢排role 少左 生意一差 role play 是常識吧
現在仲有邊間有30k up
有20k - 30k 咁多

已經係算差
好景時40-50k 是常識吧
現在仲有邊間有30k up

上年一定有
宜家CR 好多都有吧 Gucci Burberry

已經係算差
好景時40-50k 是常識吧

20-30 已經算好撚差
做緊某間水貨鋪
你地生意對比上年點
好擔心年尾份bonus 😢

支那女就覺得佢係有sugar daddy
有D一睇就知無料 成身假野

係假得好明顯定係因為日對夜對所以睇得出?
零售業差左,你地開心定唔開心

邊方面鳩?巴打邊間

頻道牌

係呀 其實成日玩 講笑 尻下尻下又一天

有時d sales屎傾計仲嘈過d客
我成日都覺得佐單奴個Floor 仲好過我間舖
零售業差左,你地開心定唔開心

出糧個下唔開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞