做左名店5 年,你問我答

596 回覆
9 Like 2 Dislike
邊間pt最高人工 同多鋪頭incentive分比pt?
而家65想再揾有無其他luxury brand再高啲

巴打做緊邊間

不斷咁打錯字

唔緊要 睇得明
正常香港男仔都唔會個個又高又瘦認真
買下啲ACC 咪算囉 [sosad
Btw 巴打做緊邊間

acc? 我冇做啊係間唔中會落去買下,不過依家都少左因為英國買平好多
點睇twist呢類型水貨鋪
賣既野好多平過專門店

你個間請唔請人
Btw話說之前見到個sales問大陸妹想飲啲乜佢話要珍珠奶茶

$65算唔錯了 邊間?
以前LVMX 得$55 定$50

我做果D 都未分過Incentive 俾PT
PT 65 好高喎 邊間

不斷咁打錯字

唔緊要 睇得明
Btw 巴打做緊邊間

acc? 我冇做啊係間唔中會落去買下,不過依家都少左因為英國買平好多

accessories
英國買名牌好平 隨時平過法國認真
香港係最撚貴
賣既野好多平過專門店

其實我哋自己成日喺Twist買 屌 有時想買其他brand 平撚過搵人開staff quota
Btw話說之前見到個sales問大陸妹想飲啲乜佢話要珍珠奶茶

d大陸妹好撚無common sense
Btw 如果係大客 VIP ,個客要食點心叉燒包都要搵PT 去買 有錢有享受
賣既野好多平過專門店

其實我哋自己成日喺Twist買 屌 有時想買其他brand 平撚過搵人開staff quota

話說以前做某大brand
D朋友仔日日問你有無折要買野
試過有一次幫人買,佢屌鳩我點解要等咁耐同咁貴

Btw 如果係大客 VIP ,個客要食點心叉燒包都要搵PT 去買 有錢有享受

好痴線如果我係大客都會唔好意思 見佢買一件t-shirt都問人藥多幾個衣架

唔緊要 睇得明
Btw 巴打做緊邊間

accessories
英國買名牌好平 隨時平過法國認真
香港係最撚貴

但係有時啲細size得香港有,同埋啲staff同聲同氣感覺好啲
多謝絲打開POST 本身好鍾意fashion
其實FT一開始係點樣入行? 自己send信去哂咁多間名店漁翁撒網? 等佢出job ad? 定係要有人介紹先得

65邊間 之前聽多數50-60
其實FT一開始係點樣入行? 自己send信去哂咁多間名店漁翁撒網? 等佢出job ad? 定係要有人介紹先得

如果有經驗 你可以搵agent幫你
例如係linkedin開個account, 應該會有唔少agent approach你

如果有經驗 你可以搵agent幫你
例如係linkedin開個account, 應該會有唔少agent approach你

做住其他retail再keep住sd resume應該有人見掛
因為我第一份都係有人介紹
想問下知唔知Prada pt幾錢人工?
同埋多唔多野做?入去做有咩要求?
本身自己幾鍾意佢 想試下做
新入行留名
不過唔係名牌 做左幾個月
等我練定啲英文先send cv
賣既野好多平過專門店

話說以前做某大brand
D朋友仔日日問你有無折要買野
試過有一次幫人買,佢屌鳩我點解要等咁耐同咁貴

幫人買野真係
叫佢咁叻自己原價買咪唔洗等囉下次

好痴線如果我係大客都會唔好意思 見佢買一件t-shirt都問人藥多幾個衣架

一件Tee R 十個紙貨 一個禮物盒是常識吧

都係大家分享下姐
如果一入行 我當初係漁翁撒網 上Jobsdb send CV
之後有Brand 請咗,再喺行內自然慢慢有Agent撩你跳其他Brand
新入行留名
不過唔係名牌 做左幾個月
等我練定啲英文先send cv

英文CV是常識吧 上網抄
想問下知唔知Prada pt幾錢人工?
同埋多唔多野做?入去做有咩要求?
本身自己幾鍾意佢 想試下做

唔好意思 PT 果D我唔太清楚
Full time 就知多D
廣東道華倫天奴有個女sales 好撚靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞