做左名店5 年,你問我答

596 回覆
9 Like 2 Dislike
名店PT可以點搵?就咁入去問請唔請?

真心? 揭下Face 上吓Jobsdb搵
男裝銀包有無介紹
預1至2K 要有相位

宜家唔多brand 有相位 1-2k 名店就無啦
去d 2-3 線搵吓
啱啱比G字頭請左做temp
求絲打提點下有冇咩要注意?

做邊間鋪

中環某商場
我驚自爆

做中環小心啦巴打
D企中環既Sales 特撚別鳩屎的
自己小心 唔好理人咁多事
不過你temp 即係做下欄野 執下貨 些下貨既姐.. 唔使太大壓力
啱啱比G字頭請左做temp
求絲打提點下有冇咩要注意?

做邊間鋪

我岩岩收到電話又係in temp,想問下呢個係咩position黎? btw interview有咩要注意

即係PT 咁姐嘛 無要求
醒醒目目 講野正路,無乜唔正常 都會請
同埋名店駛唔駛成日call客同埋keep熟客???
同埋floor駛唔駛自己轉定有vm落黎幫你轉???

要always call 客同keep 客,做機場就好d
有VM

屌最撚憎call客
遲啲去in Armani,巴絲打有無咩提點下小弟
做過一間香港無乜人識嘅名牌鞋舖pt
覺得絕大部分做名店sales性格都唔係幾好 好雙面人又攻心計

見絲打你成日講鳩屎呢個字 覺得幾難聽下 太過市井
做過一間香港無乜人識嘅名牌鞋舖pt
覺得絕大部分做名店sales性格都唔係幾好 好雙面人又攻心計

做乜勁 市井咪市井
遲啲去in Armani,巴絲打有無咩提點下小弟

淡定有錢剩
利申 未見過Armani
做過一間香港無乜人識名牌鞋舖pt

一間鞋舖=大部分名店
又要乜人識又講得上係名牌
真心想知有幾名牌

好雙面人又攻心計,有邊行唔係?
遲D出黎社會做野,打多幾份工你就明
窮絲唔夠膽入高級舖頭
絲打我又黎啦
睇回覆,絲打好似做緊定做過C字頭?
睇咗好耐覺得好鐘意c字頭既 chevron flap mini
google咗好耐都搵唔到官方價錢,又見到話係2015嘅款
絲打知唔知大約幾錢 好想加budget買
搵到二手都好 但我堅搵唔到唉

可以既話真係想係香港買
留名
絲打我又黎啦
睇咗好耐覺得好鐘意c字頭既 chevron flap mini

可以既話真係想係香港買

應該20900而家既價
利申聽返黎架咋
請唔請part time ?

好多名店都有請,人工約$60/1 hr

屌之前做LV,拖地指示牌斟茶遞水燙衫摺衫襯色分季,乜撚都做哂都得50/1hr,仲要本身返夠九個鐘就有得放飯,佢特登編你返八個鐘仲要你OT半個鐘

做邊間鋪

我岩岩收到電話又係in temp,想問下呢個係咩position黎? btw interview有咩要注意

未返工
開工話你知做咩
Interview 係會用哂三種語言

等你報告

返左三日
都係執下貨
去下送貨交收
企下門口咁
係行同企足成日好攰呀

未返工
開工話你知做咩
Interview 係會用哂三種語言

等你報告

返左三日
都係執下貨
去下送貨交收
企下門口咁
係行同企足成日好攰呀

加油巴打,我唔去in了,等Armani算
絲打我又黎啦

可以既話真係想係香港買

應該20900而家既價
利申聽返黎架咋

好,唔該哂
等我𥄫真啲先
係歐洲買平咁撚多,諗唔到香港人點解要係香港買名牌
係歐洲買平咁撚多,諗唔到香港人點解要係香港買名牌

鬼唔知阿媽係女人咩
不過想同講番 以Chanel為例說宜家全球係邊買 價錢都差唔多
同埋最緊要你地班Local 知香港貴,唔好成日入黎搞尻人一輪 到最後:「我下個月去歐洲買啦」
其實去歐洲果時先叫人攞哂啲款睇啦不如
去歐洲 食班洋腸Sales面色是常識吧
做過一間香港無乜人識名牌鞋舖pt

一間鞋舖=大部分名店
又要乜人識又講得上係名牌
真心想知有幾名牌

好雙面人又攻心計,有邊行唔係?
遲D出黎社會做野,打多幾份工你就明

真心想知有幾名牌 x2
絲打我又黎啦

可以既話真係想係香港買

應該20900而家既價
利申聽返黎架咋

唔知啊絲打
我唔是做C記
絲打我又黎啦

可以既話真係想係香港買

應該20900而家既價
利申聽返黎架咋

唔知啊絲打
我唔是做C記

你做c記可以幫襯你
代op答點入行:一揭雜誌就見

如果有人睇完唔買會唔會西面

視乎個客有無品,有禮貌一般我都唔會西,如果死港女偽ABC 尻屎就一定會西

你憑乜?

其實正常係真係唔會西面,比人西一定有原因
一係好冇禮貌,呼呼喝喝
特別係啲濕九Local, 又要話唔洗人理要自己睇,又唔想人跟住,大佬,我份工就係你入黎要跟住你招呼你呀,好喇,唔理你由你睇喇,你有咩要睇要問,冇人係到第一時間答你又話service 差 呢啲仆街抵比人屌

可唔可以同你老細講, D 顧客係唔鍾意俾sales 跟
顧客叫到先至招呼佢啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞