做左名店5 年,你問我答

596 回覆
9 Like 2 Dislike
季度/年尾分紅幾錢

有數有錢分囉 好景咪1xxxx
唔好景就唔一定會出Bonus
邊間對員工最大方?

LVMH group

唔會係Kering
識唔識機場間Prada有個姓許既男

唔識
做過空少當唔當有cs經驗 垃圾大學畢業
仲有做過下銀行pt

實無問題啦 本人當初入行都0 銷售經驗 仲要只係中七再High deep
我做開名牌化妝品但想轉去賣fashion唔知難唔難呢

點解絲打唔賣化妝品呀 ?
我地成日好想轉去賣化妝品 覺得易做D
啱啱比G字頭請左做temp
求絲打提點下有冇咩要注意?

Gxxxi?讀書嗰陣做過2 3年
我做開名牌化妝品但想轉去賣fashion唔知難唔難呢

點解絲打唔賣化妝品呀 ?
我地成日好想轉去賣化妝品 覺得易做D

表面好似好好,但同你地應該一樣好chur數
咁橫掂都俾人chur,試下其他嘛諗著
有冇咩brand俾我呢啲0fashion入行推介?
以前做過一年大IT既專門店
人工好低但學到好多野

做邊間鋪

做邊間鋪

我岩岩收到電話又係in temp,想問下呢個係咩position黎? btw interview有咩要注意

做邊間鋪

中環某商場
我驚自爆

做邊間鋪

中環某商場
我驚自爆

幾錢呀巴打
好想轉其他名店pt

做邊間鋪

我岩岩收到電話又係in temp,想問下呢個係咩position黎? btw interview有咩要注意

未返工
開工話你知做咩
Interview 係會用哂三種語言

做邊間鋪

中環某商場
我驚自爆

幾錢呀巴打
好想轉其他名店pt

遇過啲乜野名人明星?
知唔知中低價brand mk,agnesb嗰啲人工大約幾多?
係咪同做lv,burberry嗰啲兩個層次?

Agnes b 狗都唔做
據說Mk 有18-20 左右
但唔知D day off 有無一線brand 咁多

做緊Agnesb 冇數又多backup野做

摔rc
點解d agent會搵到我電話
之排唔知點解有個agent whatapps我
之前起機場都做過pt ,做sales最辛苦係企
On99企成日又無野做 時間過得好慢
同埋機場食野都唔平,食一餐已經無左一個鐘錢
不過好多空姐同地勤望
同埋有d特別節日機場好鍾意請d model 宣傳
名店PT可以點搵?就咁入去問請唔請?
同埋名店駛唔駛成日call客同埋keep熟客???
同埋floor駛唔駛自己轉定有vm落黎幫你轉???

做邊間鋪

未返工
開工話你知做咩
Interview 係會用哂三種語言

等你報告
點解d agent會搵到我電話
之排唔知點解有個agent whatapps我

唔知 日日比agent 煩
同埋名店駛唔駛成日call客同埋keep熟客???
同埋floor駛唔駛自己轉定有vm落黎幫你轉???

要always call 客同keep 客,做機場就好d
有VM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞