做左名店5 年,你問我答

596 回覆
9 Like 2 Dislike
我仲有幾條😅
5:有冇有錢客溝sales?
6:做名店嘅女仔係咪偏向港女性格d?(即係拜金,自我中心,女尊男卑等等)
7:有冇同事私底下扣起d靚手袋炒?(例如鱷魚皮birkin)
8:香港客年齡層後生女多定嬸嬸多?

5. 有
6. 大部分係 本人都比較拜金
7. 靚手袋是用來氹Vip的 staff purchase 唔係樣樣都比你買 有D hot item 已經唔比買 更何況限量款
8. 中女以上 D 40-50 既太太比較高消費力;後生女會買 但一樣起 兩樣止
想入返個slp銀包
邊度買最平

宜家專門店減價wor 可以睇下啱唔啱款

毒撚唔敢入去呀
知唔知做幾折?
有無男同事比闊太睇中

有見過闊太帶鴨仔黎買野 闊太亦特別鐘意某D男同事Serve 有約男同事去食晚飯果啲D lor

會唔會應約

好想試下比闊太包係咩感覺

香港客人西尻我哋啲sales就基本功

屌 啲local好鍾意攞啲自己搵代購幫手買嘅袋嚟嘈話要整 但我地公司冇client 購物record就唔會整 然後比佢地屌

Exact7ly 成撚日話專門店買 問多兩問又話外國買 再問下又話其實朋友送無單
聽到整一整收咁貴 好多都即刻笠水唔整啦喎

有d仆街拎d陳年舊貨話自己用左兩次就爛
發覺用過兩次呢句 係基本上9成repair都聽到

又要貪平外國代購又驚假又要包專門店整係咪on9
點解香港/親身去專門店賣貴d呀?
一黎飛機貨
二賣customer service 同售後服務

一句講哂無咁多錢唔好充大頭鬼
慢慢儲夠錢香港買好過

又要百二蚊 又要李嘉欣

同埋其實點睇愈黎愈多𡃁妹用 Chanel
閒閒地一個wallet on chain都要接近兩皮咁濟
真係哪來的金錢

之前幫手入下啲customer info落retail pro
勁多女都98 99年
你地會唔會問個客攞whatsapp電話 佢講到明係要我whatsapp電話唔係普通個個
點睇Philipp plein

同versace一樣,正宗MIC
見過最煩既客有幾煩?
最大單做過幾錢?
有冇啲明星好西

#17 有講最大單
李嘉欣同佢家姐D 好撚無禮貌、 反而其實諸葛果D好nice
煩客係你想像唔到咁煩 當自己超級VIP 搞左好大場龍鳳 比左好多面色你睇 R左好多野 但其實係幫襯左一件$2000 既飾物

大美人李嘉欣幾時無禮貌?
唔好屈得就屈!

其實係邊到買都得,邊到價錢平就可以

好難分真假,有啲鋪頭/代購真假咁溝住賣
依家諗緊應該買classic款定斜咩袋好

不過之前入過公司樓下間prada睇男裝銀包
個sales好好態度,可惜啲款真係唔啱
個到咁靜都唔知一日開唔開到一張單

想買咩呀 斜揹/ classic ? Which brand ? 幫你分析下

本身想買ysl/chloe斜咩,不過見到ysl個價都覺得驚嚇 好似買個正常番工袋仲好啲
chanel同fendi太over budget 依家仲諗緊呀
你第一次係買邊個brand?

想買咩呀 斜揹/ classic ? Which brand ? 幫你分析下

本身想買ysl/chloe斜咩,不過見到ysl個價都覺得驚嚇 好似買個正常番工袋仲好啲
chanel同fendi太over budget 依家仲諗緊呀

Fendi平袋可以睇下btw

同versace一樣,正宗MIC

貴版bauhaus
MK Pop
想入返個slp銀包
邊度買最平

宜家專門店減價wor 可以睇下啱唔啱款

毒撚唔敢入去呀
知唔知做幾折?

7 折 大大方行入去問下吧

又要貪平外國代購又驚假又要包專門店整係咪on9
點解香港/親身去專門店賣貴d呀?
一黎飛機貨
二賣customer service 同售後服務

一句講哂無咁多錢唔好充大頭鬼
慢慢儲夠錢香港買好過

又要百二蚊 又要李嘉欣

同埋其實點睇愈黎愈多𡃁妹用 Chanel
閒閒地一個wallet on chain都要接近兩皮咁濟
真係哪來的金錢

等於好後生既男仔揸波子揸Audi 咁姐
有錢 一係屋企有 一係自己慢慢儲/供
(利申:我D袋都是儲錢買 其實唔難 本人90後)
有無男同事比闊太睇中

有見過闊太帶鴨仔黎買野 闊太亦特別鐘意某D男同事Serve 有約男同事去食晚飯果啲D lor

會唔會應約

好想試下比闊太包係咩感覺

唔會
你地會唔會問個客攞whatsapp電話 佢講到明係要我whatsapp電話唔係普通個個

會呀 要Send新貨比客睇

問多少少 絲打咩budget 買黎番工用?
咩要求? 細袋?定放到文件?
大袋再斜揹就會柒 揀得斜揹就一定係用細袋
本人第一個名牌係17歲Gucci -> LV -> Prada -> Balenciaga -> YSL-> Chanel -> Hermes

本人第一個名牌係17歲Gucci -> LV -> Prada -> Balenciaga -> YSL-> Celine-> Chanel -> Hermes

本人第一個名牌係17歲Gucci -> LV -> Prada -> Balenciaga -> YSL-> Celine-> Chanel -> Hermes

絲打可考慮下Celine

我想買celine trio

Trio 三年前就興 絲打 宜家真係唔好買 我個Nano同trapeze都唔敢再攞出泥用
我覺得envelope 個Wallet on chain 幾靚 可以睇吓

我預15000到咋 買太貴會好自責
我諗A4大到或細dd都ok
細袋反而好多牌子都覺得個款幾靚
哇絲打你用hermes邊款

我預15000到咋 買太貴會好自責
我諗A4大到或細dd都ok
細袋反而好多牌子都覺得個款幾靚
哇絲打你用hermes邊款

$15000 左右好多選擇啦
Celine belt bag
我用constance & Lindy 呢D入門野姐
做左sales一年幾 不過唔係名店 furxx
想轉大牌子 人工高啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞