免費online vet consultation在線等

212 回覆
40 Like 5 Dislike
隻狗有二尖瓣倒流,近期覆診個心又大咗,
但明明呢半年加咗啲supplement俾佢(蚯激酶,山楂),諗住會有啲啲效…
想問下肥咗會唔會令到個心大咗?因為佢對比上次覆診應該肥咗0.8kg
想問下其實香港有冇獸醫睇錦里金魚
之前一堆物理治療連登r客,宜家到獸醫
🤔🤔🤔
正路就check左會唔會有感染先
冇就向敏感/壓力方向搵
心臟病係冇得番轉頭 只有減慢
個人覺得大部分supplement都只係信仰
得少部分係明顯有用
0.8kg唔會有影響
唔識香港
問下醫exotic個d診所 有d人會識
細佬就唔係香港做既
我隻貓仔5個月, 次次喝完水就咳, 有無咩藥可以比佢食? 見佢除咗咳其他都好正常
就黎一歲既金毛女 軟骨素其實對狗有冇用?
幾歲適合做絕育
IMHA係咪要做coombs test先可以肯定??

血小板佢近大半年都係偏高: PLT 530, PCT 0.6%
有次聽個醫生講, 話如果係cancer會所有嘢都惡化得好快
如果佢大半年血小板都偏高係咪都可以排除cancer?

btw, 食抗生素會唔會搞到隻狗好攰冇精神?
狗狗一食抗生素就屙軟便便, 醫生就叫我俾佢食益生菌

萬分感激
history, blood smear, plasma color, agglutination test都夠睇係唔係imha

我覺得 好惡就會好快 冇咁惡就冇咁快
會唔會好廢話 但真係咁

抗生素有時會導致屙 攰就少見d
依個情況間中都有人會睇
貓狗都有 基本檢查都係xray
但通常都搵唔到野
之後就內窺鏡睇 都未必有答案
會唔會係蟲咬/有其他寵物整到
如果食訓玩冇問題又唔影響隻貓既話就睇下先
唔會冇用既
半歲至一歲依d時間做差唔多
你好,請問歲半唐狗仔d皮膚係咩問題?
醫生醫生
請問多唔多狗係LIPA指數正常,但cPL長期Abnormal?
呢啲case你會點處理?

見到有台灣人分享話隻老狗又係cPL有弱陽性反應
佢個醫生就叫佢長期食酵素(優妙化,Pancrelipase),之後成功變返陰性
但我宜家個醫生就話好多狗都係cPL長期Abnormal,叫我唔使追求要變返normal

7歲唐貓,啱啱發現肚腩附近有粒野 之前試過奶肚腩奶損曬去睇獸醫,想問下呢個係暗瘡嗰類定係佢又奶損
唔好意思 又係我,之前既傷好得7788,但又有個新問題 ,發現佢最近鐘意瞓起貓砂盤外面張貓砂氈度 唔知咩事
puppy papules
皮膚感染多
你確定不是lin嗎?
做左咩test去check
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞