免費online vet consultation在線等

417 回覆
67 Like 6 Dislike
咁醫生有冇話點解擘大口抖氣
之前問過醫生,佢就咁話:天氣問題,正常
但上網睇又講到好嚴重咁
佢話可能轉天氣 留意下溫度濕度個d 唔好玩到咁癲
差唔多講法 不過冇講正常 都係叫繼續留意
check左都好,有事起上黎就好大件事
之後keep住留意下靜止時呼吸次數會唔會太多
平時唔好俾佢玩到咁癲
再發生時錄低佢
唔安心就睇多個醫生

我覺得有咩事第一次遇到唔識處理都去睇個醫生,當交學費學d野都好,好過搞到嚴重時返唔到轉頭。
有無清耳蟎同貓癬嘅藥推薦?
岩呀
當比錢買個安心
Check左冇野 好過話有野
如果係餓太耐,你不如買部喂食機定時定量出糧俾佢啦
中間隔12個鐘頭好似耐左d
嘔未消化既糧可能一次食太多/食完走黎走去消化唔好,
黃膽水就可能餓太耐。

兩餐好容易食好急,量又大。如果三餐都唔舒服,你可以試下再少量多餐D,用喂食機調節睇下邊樣適合。

視乎隻狗既大細,揀機時注意下部機會唔會好容易俾佢推跌,會唔會佢自己有機會識控制出糧,佢靜鷄鷄係咁食都大鑊。 可以遠程控制都冇咁困身要晚晚準時返黎喂呀。
睇醫生開藥
自己搞既話就杜蟲同人用癬膏
但你點confirm耳係蟲唔係infection
狗間中會有屙嘔問題
如果食訓玩精神冇問題既話觀察多兩日先
腸胃炎既話可能會先嘔之後轉屙
餵食上另一位巴打都答得幾詳細了
巴打心地好
想問貓有無supplement可以長期食?

因為我洗完耳仔隔兩日又有呢啲啡色泥
不過其實我都唔肯定..
但今日去左睇獸醫.個醫生hea到仆街
我同佢講懷疑耳蟎佢就直接開藥
我見人應該至少都用耳窺鏡望一望..
想問下我隻4歲半嘅黃貓呢兩個月間中會乾嘔係點解?
佢次次啲聲都好似老人家卡痰咁,但又冇野吐出嚟。
又食得瞓得柯得玩得精神冇問題
布偶 女 兩歲
行路姿勢有d 問題 後腳跑跑下會無力
訓到熟睡時會抽搐 之後會滲尿
睇過醫生 一個話佢一係小腦發育不良或耳水不平衡 一個覺得佢脊椎神經有問題
平日食得玩得訓得
有無咩保健野岩佢食 又或者係抽搐漏尿有幫助?
如果唔得都唔緊要 只求佢健健康康 貓生開心
謝謝

依個程度可以係正常分泌
都有機會係有感染 如果平時有做足杜蟲 衛生有做好既話應該唔會有ear mite
似咳定似嘔
supplement類冇研究太多
我度冇一般亞洲地區咁追求補品
或者join d貓group同其他主人交流下會有更多有用資訊
狗狗飲親水都會咳 有冇機會係氣管塌陷 需唔需要去照下 係貴婦狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞