免費online vet consultation在線等

577 回覆
95 Like 6 Dislike
THZ
想問Apoquel 呢隻藥有冇伏 隻狗成日R痕 一食就冇事
冇 最伏個位係價錢
有需要既睇下幫唔幫到手
想問番,呢幾日開始發現佢緊張完 (刷牙) 就會張大口伸條脷出黎十秒左右,亦都試過喺度咳
平時刷完牙佢都唔會有咁嘅反應,其實係唔係有機會代表佢心臟開始差咗,去照一照超聲波會好d
唔該晒
貓貓間唔中寧願餓到嘔都唔肯食濕糧

早乾晚濕
嘔吐物冇色冇糧冇毛冇血
隔三四個星期左右會嘔一次 (近幾個月試過將次)

換咗好多款濕糧(罐)都唔多食

會唔會有其他問題?求教
樓主~ 有啲關於狗狗脊椎嘅問題想問你 可唔可以TG你傾傾
兩隻1.5歲公貓去完絕育之後唔認得大家
兩兄弟,本身都好friend
絕完之後
唔知關唔關阿哥返屋企時失禁,搞到成身尿味
細路唔認得阿哥
細路屙完屎,阿哥想去聞佢啲屎同patpat嘅時候就打哂大交
feefee聲+飛機耳+打交

而家Day 5
分開咗佢地,細路喺廳,阿哥就長喺房
每晚俾15-30分鐘佢地相見 + 互lam貓條同貓草
唔知幾時先friend得返
可以 貓通常唔會咳
屋企隻貓大概半年前開始lam肚腩同埋r頭,睇過幾次獸醫話係過度清潔,有機會係壓力/食物敏感,換咗幾個獸醫都話就咁搵唔到源頭,check過唔係耳蝨/貓廯。之後做咗過敏測試報告話對吞拿魚過敏,換晒啲糧做雞肉都冇好過,不停r眼側邊嘅位同lam肚腩睇過10+次唔同獸醫都係話俾抗敏藥,但冇乜大用。

見到好心痛但一戴頭套就匿埋同絕食,已經瘦咗兩個圈
IVDD? 直接TG搵就OK喇
咁做都應該OK架喇
試下間中調轉佢地訓開D毛巾睇下會唔會好D
可以TG傾下
問題太廣泛 答唔到
精神胃口正常既話應該都唔係咩大病
真要搵有冇問題都應該ultrasound blood test睇左先
今日Day 7了
終於除晒大家頭套
頭先一見面又打交 又要分返開…
唔知要捱到幾時?
2歲貓女間唔中會嘔啲好淺好淺黃色嘅水(好似尿咁)
照過腸同胃都冇事 唔知點解
Thanks !
驗晒血照過晒都冇事既話唔洗太在意
可以係有毛 食物刺激 敏感 胃酸多
同埋未必有得解 好多貓狗都會間中嘔下
一次半次冇乜所謂
想問狗狗隻手生左粒野 早前好細粒 最近大左 撳佢會縮 以你經驗 呢粒係咩黎😔😔謝謝

隻貓9個月大 今年大概一,二月發現上顎有一達黑斑 個時冇睇過醫生 google過係黑斑症冇乜事 咁今日再睇見到黑斑大咗好多 想問下會唔會係腫瘤或者其他嘢 感謝大家
觀察下先 變大變紅發炎就睇下
會縮意思係淋身 會凹入去漲番出黎咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞