免費online vet consultation在線等

212 回覆
40 Like 5 Dislike
如果唔係吊起隻腳
依個年齡一般係初期關節炎/純粹整親
睇醫生係開消炎止痛 困佢幾日籠
幾日就會好番

你地就咁買到既野都係supplement
唔係真係有藥效既野
之前整到幾日就好番基本上唔關隻supp事

但吊腳就要去睇醫生check
可以斷骨/十字韌帶/膝頭移位等等

慢性氣管炎既話都要處理好長時間/唔會斷尾
依d通常細貓先多 大大下就冇
一般建議每日抹下下巴 轉不銹鋼糧兜 食少d油
答唔到
但一般嚟講依d都做晒安全測試先出街 唔會有事

或者google下你滴個隻野有冇menu講
留名
唔會就咁買到
假設而家真係完全冇蟲冇感染
淨低既可能性比較多係皮膚敏感/stress
stress你要諗下有冇咩環境上既轉變 或者佢會唔會太悶?
敏感既話d皮膚應該都會紅腫
好唔該先我觀察下有冇異樣先

係咪Fungi? 我同佢用咗phoxim 浸浴,三條毛dermcare 沖涼,之後搽緊terbinafine cream,情況好似好轉緊,有冇其他建議?
家居大面積消毒抗真菌有冇好建議?
只能說有機會
treat左幾耐
fungal infection你預三四個星期先好

我以前係用稀釋漂白水每日抹一次
你識買既可以買F10
前幾日開始treat
漂白水比例點溝
3歲唐狗仔,試過有demodex甩毛要食bravecto
個身好返晒,但趾間炎反反覆覆係咁返發點算好
仲有食緊Itraconazole,隻肥哥基14公斤,依家一日100mg有冇問題?
佢舔到紅咁算唔算係敏感?
開左三日杜蟲藥同益生菌,打左維他命B,醫生話三日後無好轉先食抗生素。

但我有兩隻,今日另一隻又痾,去左睇配左相同的藥
幫推
1歲絕育後肥到變波,直到而家
可能你餵多左,正常跟佢包裝講個份量比例餵既話唔會肥的,或者你再減下份量吧
樓主你好
8歲貓仔
試過好幾次隻眼敏感眼周圍都紅腫
最近又開始敏感 成日捽眼
見到少少右眼眼瞼外露(紅圈)
之前好似唔係好覺
帶咗幾日頭套見好啲就除咗
轉頭又有少少紅腫
係唔係應該帶佢睇醫生拎敏感藥食好啲
唔該哂樓主

4歲臘腸狗
On regular Nexgard & Dontal
應該每隔幾耐同佢做下身體檢查
抽咩血好?

佢ivdd12月做咗手術
Vivitonin同vetri disc係咪要長食?

針灸/水中跑步機/狗泳池游水你點睇?

英國gp啲病友話唔好游水 對條spine唔好
香港獸醫就話本身識游水就照游
唔該晒樓主 感謝
要睇原因係咩
有感染未清定敏感導致
treatment唔同 但每日抹下保持乾爽就一定需要
漂白水1:50掛 唔記得了
藥醫生開就ok喇
奶得多就會紅
好難就咁答你係唔係
所以話之前驗過其他都唔係既話就向敏感/壓力諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞