免費online vet consultation在線等

212 回覆
40 Like 5 Dislike
又係我
long weekend想隔空睇下症

病貓病狗主人入嚟
https://lih.kg/bCnNfGU

貓狗有病有問題既隨便擺低
複雜d既建議比圖/片望下
長期病患想搵平藥都可以幫你地搵下
tg ig會覆得快d
TG/IG: antisocialvet
omega 3對心對關節都ok
但關節已經痛到唔想郁既話除左打針其他都作用不大

粒野留意會唔會變大/發炎/爛先
有問題既話想麻煩大家先講左寵物年齡同性別先
我隻貓女, 4個月, 想請問呢d 係咪貓癬? 有咩藥推薦?

5歲 布偶女
偶爾會咳嗽 頻率大概係每日/ 隔日 每次十幾秒, 天氣一轉凍好易感冒打乞痴同鼻塞
睇過幾次醫生 佢話有機會係哮喘 但如果要確實confirm就要做入侵性測性 反而對貓既健康影響更大 話如果唔係太嚴重就由佢 話無野可以做到
LM
Hi 樓主,獸醫話隻兩歲柴犬有癲癇冇得根治,要keep住食Phenobarbitone,想問下會唔會有好大副作用?
四歲異短已絕育男仔
自從有一次轉左糧 一日腸胃炎屙三次嘔三次睇咗急症
食晒啲藥之後好過一個禮拜
幾星期之後一係就軟便一係就有血
Prokolin都食過兩支,益生菌又有食
驗咗血,check咗胰臟同埋化驗過冇寄生蟲
而家差唔多軟便左有兩三個禮拜
有一兩次屙啲屎有水柱聲同埋屁聲
仲有咩其他可能性?息肉?
Thanks 🙏🏻

啱啱TG問完
答得好詳細啊
有個大方向比到我
唔洗咁驚青
照燈發光九成都係~
想平既可以買人用癬膏搽
保持清潔乾淨
唔會 但要定期驗血check肝指數同藥level
開始食既頭兩星期有機會會好似長期食鎮靜劑咁,之後會正常番

確定要長期食癲癇藥既可以tg搵我
雖然未confirm asthma
醫生有冇建議你買個puffer用?
其他原因仲有食物敏感/ibd等
或者可以考慮做ultrasound check先
似損左 痛唔痛?
有冇成日奶/咬個個位
14歲 貓仔
佢最近有時會突然側頭係咁lam毛
然後個身會抽搐下咁 係咁周圍跑跳黎跳去
但過一兩分鐘又冇事 其他食痾訓完全正常
係老左定病左?
喺邊度買架?
貓眼皮邊成日都紅紅地,隔幾日又冇事,再隔幾日又出返嚟,洗唔洗特別買眼藥水幫佢滴?
已經睇左醫生 驗左冇事 打左止嘔針番左屋企搞搞震lu不過腸胃差 都斷斷續續醫左年幾 食左一排處方糧換左wellness core就出事 建議我地可以長食處方濕+乾糧rc hills vetlife proplan都有腸胃糧 之前食rc gi 就太油 清洗煩同肥得快 食rc一個月肥左1kg想問巴打有冇推薦邊隻牌子岩長食
細細力摸佢會縮 應該都痛,唔見佢奶/咬,噴咗D泡泡靈比佢

塊面係咪細菌感染
流浪貓嚟 有冇咩藥膏可以搽下?
就咁講好難答
抽搐係成隻hang左機咁定少少震下但仲係清醒
要醫生紙開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞