儲值卡 / 上台資訊區 (35)

453 回覆
6 Like 2 Dislike
想問下咩係luckysim轉台嘅白卡點解我買嗰張無
咪就係張SIM卡同卡主證明書。
打算買隻valuegb 40gb年卡比tablet 用,街價張卡$70-$80左右,想問下一年增值係咪好唔抵?係咪到時mnp去其他台抵啲?
用哂/到期換新卡仲平
Valuegb應該無得換返valuegb?
你tablet要用電話號碼?做咩要mnp?
係,本身有個number
如果用Valuegb過冷河
轉走時係咪最少增值$50,見啲增值額一般都$50起跳
有冇得淨係增值1蚊咁
同問 sosim可以打返IDD去中国未
或者唔好理部tablet,我本身就有個後備number ,有啲個人問題,我主號一直用最平既方法養住,副號就一路sosim上網咁一機2sim咁維持左一年直到主號最近上返台,咁我副號我就打算放去另一部後備機(即係果部tablet, Samsung 果啲7寸tablet, 根本係電話黎,有得打出打入)用年卡養住,20-40gb一年夠我用
Club sim好亂的
第一代club sim要轉走真係要揀上台
講緊真係prepaid 唔係街霸做果d club sim plan
依家就比人屌得多 全部改做儲值卡
Smartone $48 本地儲值卡,鴨記賣 $20 張,買夠 7 張,一日用一張,真正無限量、頭 5GB 全速,之後優先次序下降,但唔係降去極慢速

唔想實名,就買 3UK 10 GB 電話卡,鴨記賣 $100-140 張,可以在香港使用,全速
Birdie 過 ValueGB 需過冷河嗎?
想問下3萬 VoLTE plan 係咪者係變成無限分鐘?
So sim訊號係咪大致同3差唔多

想用hemat 但東南亞漫遊貴好多
SoSIM係收3網絡的。

但留意佢嘅外遊日數據每日只有500MB全速,之後就128kobs。
激Value 好似話開通左 VOLTE 同 WIFICALL
有冇人試到?
lm
用緊cmhk 20gb plan

想完約整2張卡,1張上網1張講電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞