儲值卡 / 上台資訊區 (35)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
LuckySIM轉台一定要搵合作門市轉。
唔該哂!!!再睇睇下網上其他資訊, 好似valueGB 比lucky sim 仲好, 又可以自助轉台。
但如果我今個月28先到期, 預返2個星期轉台係咪都夠穩陣?
一個禮拜乜都夠晒。
好嘅
我想問要預早幾多日
正常4日就得,你想鬆啲就預一星期吧...
有冇人知sosim有冇得取消申請攜號轉台?
轉sosim 定 aosim 轉走?
問Cs 啦
如果唔得試下改實名, 唔岩名 正常port 唔到
張SOSIM卡個實名改其他人實名,保證PORT-IN/OUT都一定失敗。
想問,lucky sim, value GB 可唔可以射WiFi hotspot 俾其他device 用?
唔該晒😃
逢星期日 北上深圳買邊隻卡好
可以。
最簡單嘅咪去買張鴨聊佳或者LUCKYSIM年卡囉..
又或者去買張SOSIM開大中華年PLAN都得。
遲啲會離開香港 部電話有1 esim位同1實體卡位, 想養住個號碼同埋收銀行sms或者其他驗證碼個啲

依加考慮緊clubsim/ lucky sim同3國際萬能,想問邊個會好啲?

同埋esim養香港號碼 外國就實體卡 定調返轉好啲? 唔該哂
我會建議香港卡用ESIM,唔駛驚唔見咗喺外國難補卡依個問題。
聯通20gb 365日數據卡
120蚊
收到
唔該
我啱啱再睇,如果要揀 應該得clubsim同3萬能有esim,我去csl到問,佢話clubsim要有張實體卡先可以再係個app轉esim .. 咁嘅話 係唔係3萬能直接mnp esim 方便啲?
依家要咁做咩?我記得之前都唔駛㗎WOR~~
我同樓上巴打持相反睇法

唔建議香港咭轉 esim,他日你換電話佢會要你親身去 clubsim 門市先可以生一張新esim俾你,即係個個一次性用嚟啓用 esim 嘅 qrcode ,所以換手機時會好煩(有朋友試過)。唔好信話咩 Apple/Google 自己系統有得機過機帶埋 esim 過去,clubsim 嘅話係 block 咗呢個功能,佢想你再課金先可以出新esim

另一個做法係你到時要換手機就要轉台,就mnp 去 3萬能 esim,mnp 就應該可以全部網上做晒

香港養號咭,用實體嘅話多好多選擇,lucky 有啲 3 年定 6 年嘅 plan。clubsim 養號仲抵(但要自己記得續期),如果你夠 咭 slot 就用返實體咭先,到時換手機方便
ClubSIM用eSIM養number 都幾煩咁

我用3DIY都係喺My3 個App就可以出過張新eSIM去過機
咁3DIY 聽落幾方便,但3DIY 年費$200 (要 keep 住增值去延長有效期),對於海外人士純養號嘅話就唔算抵,如果要為咗 esim 而俾呢個價錢,我寧願用返lucky實體 sim
係阿成200蚊架 只不過好處係佢直接用3HK個app

不過每次出新esim轉機都 要俾28蚊
講開如果真係要用eSIM( 3萬能卡其實抵啲既)佢一年俾50蚊就續到一年。 不過佢就用SIM World個app而唔係My3
$28 我覺得慳唔到,不過幾年先換一次電話,我又覺得呢$28唔係咩太大問題,係clubsim 迫人要去門市親身認證個身分先最麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞