儲值卡 / 上台資訊區 (35)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
我都係咁諗

同埋因為我用Pixel (一個nano SIM+一個esim)

變相用eSIM就方便啲既
我睇咗咁耐 3 diy最清晰,佢$268一年其實都唔會話好貴,但佢好似都係要攜號轉咗實體卡之後先再轉esim?
唔駛可以出左eSIM 先,自己喺App再搞MNP
我都會直接整多部後備機淨插香港張卡,方便收message,又唔會點用到部電話,穏陣啲
好~ 唔該哂
而家用尿3DIY下星期到期,大家覺得應唔應該轉valuegb 呢?
會唔會比3diy 好呢? (而家在公司廁所有時load空氣,3 CSL都係)
用緊自由鳥 13號截數同完約,但轉台揀咗14號凌晨1-4點,係咪都要俾多一個月自由鳥月費
正常就唔駛的,建議你問吓自由鳥。
正常係揀13號
你咁樣有機會真係收多一個月
搵咗客服 改早一日轉台 唔該哂
改到就好
鴨聊佳 MNP 一定要經啲艇仔?
新客戶如要辦理攜號轉台請到我們的合作伙伴購買或辦理。https://www.luckysim.com.hk/
鴨聊佳 =/= luckysim
想問見到自由鳥話用smt線路
咁我smt約滿轉過去好冇
我e家200蚊左右得20gb
你認為網絡用得合理嘅咪轉囉...
不過佢只有4.5G,無5G㗎...

同埋你唔睇吓SMT畀咩OFFER你先?
上網睇佢d plan,都唔係好好
續約plan有唔同的。
唔知點解嗰下講錯曬...不過其實韋少上網查下都可以知。其他人一早討論過,結論係淨係可以經艇仔。
轉黎試下咪知
個網絡priority唔同嘅不過自由鳥4.5g係幾抵
搵街霸幫手,有d街霸會幫你過冷河轉新客再拎新客優惠
上左hk5gplan 都係要等個約完左先,好似正常係咁?
好似都係smt 303蚊有180gb用正d,貪佢過左有5mb用
街霸玩法係幫你轉number去其他台儲值卡,再轉返去你想上既台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞