儲值卡 / 上台資訊區 (35)

453 回覆
6 Like 2 Dislike
你依隻齋香港用到,內地唔得。

出差大陸一個月用20GB,JOIN聯通大灣區PLAN吧...$154左右大灣區共用。
年卡會唔會平啲?
中國聯通 180日 63GB HK$310
你一個月要20GB,年卡一般都係30GB左右,講緊都要幾舊水,點會抵得過上台呢。
大欖隧道
CSL 4G 3HK 3G
SMT CMHK 5G
應該要等政府收返先會再upgrade
唉,睇黎都係MNP去lucky算了
自由鳥接唔接受到?
當舊客係狗 就喺嗰度轉出嚟
自由鳥啲plan太貴了
上台嘅話自由鳥其實唔係好選擇...

因為佢真係貴得有啲離地。
指定要SmarTone network又要VoLTE都冇得揀
咁有前設就無計傾啦😅
其中一張咭
只打電話高電話用量成500分鐘一個月
係咪clubsim月費28蚊最平?
sorry成段都唔明
「首先要買一張儲值卡或等寄一張儲值卡,並且實名,網絡供應商會給予一個電話號碼,然後在應用程式填寫個人資料,並在指定日期進行攜號轉台 ,原有號碼將不能使用,然後用需要轉台啲號碼取代」
買張儲值卡登入實名左之後再MNP就會覆蓋個號碼,變左你MNP個號碼
謝謝
買張儲值卡登入實名左之後(明白)

再MNP就會覆蓋個號碼
(唔明,sorry我蠢, “再MNP”係咪即係用新買果張轉台嘅意思?買張卡返嚟做乜嘢唔用?)

變左你MNP個號碼
(唔明,sorry我蠢, 新買嗰張卡 個number不是已屬於我?要變先可以係我?)

呢個thread 嘅巴打講嘅嘢
我有一半
車尾燈跟唔到
求了解
好簡單 你原本個no. 88888888

你買咗張儲值卡實名完個Number係77777777

你想舊Number轉去新嗰張卡咁佢咪覆蓋咗77777777
變咗88888888

然後77777777已經唔再屬於你 有冇咁難明
thanks
而家明thanks x100
CHOK仔是最好的
想請教下 如果想4.5g 係咪自由鳥/中國移動會平少少
儲值卡係咪冇咁抵
咁要睇你用幾多同埋係點用啵。
我睇返我history 之前最高一個月唔會過40GB
Average 30GB左右
本身諗住用sosim 但又驚由5G downgrade去4G會唔慣想搵啲4.5G過度吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞