儲值卡 / 上台資訊區 (35)

453 回覆
6 Like 2 Dislike
可能暫時唔係個個都有
我呢兩日開咗張新 ValueGB 咭
見唔到 VoLTE 同 VoWIFI
ValubGB搞乜撚
張數據卡跌落3G收唔到
但張通話卡又冇事不過冇晒數據
未有聽講過
試到有
啱啱轉左去HK Mobile,想問下2000通話分鐘volte是咪唔扣咁多,3G先扣?
冇關係,用就扣
SoSIM 推出全新首創「30 日 / 附屬卡服務」,可以共享主卡數據以及通話分鐘,適合有多部手機嘅人,或者低用量用家同其他親戚朋友一齊 share 住用,都相當合適。同時,你亦可以開多兩個號碼,一個私人主機用,一個 for 公事用,唔使特登開多幾張 SoSIM,但實際上可能根本用唔着 60GB 咁多數據,而家 SoSIM 呢個附屬卡服務,相信會係一個幾唔錯嘅計劃。

每人低至 $23.3 共享 60GB 本地數據 + 5000 VoLTE 通話分鐘
不過,呢個計劃實際係幾錢呢?每張附屬卡為 $28 一個月,一個帳戶最多可以申請 4 張附屬卡,而我覺得若果係唔係每張卡都係固定 $28 一個月,我會覺得如果你同屋企人都預咗每個月 keep 住用 SoSIM,可以考慮直接買 360 日年 Plan,基本月費 $504。點解買年 Plan 着數啲?因為儲值卡增值 $500 或以上,會有 $150 分四期回贈 (第 90 日、180 日、270 日以及 360 日發放),好似今次呢個情況,你可以分三次增值 $500,共 $1500,就可以有 $150 x 3 的回贈。條數係咁計:

360 日 / 本地數據服務組合 (原價):$504
開 4 張附屬卡一年費用:$28 x 4 張 x 12 個月 = $1344
分 3 次增值 $500,可獲得的回贈:$150 x 3 = $450
實際支出:$504 + $1344 - $450 = $1398
平均每人每年需付:$279.6
平均每人每月需付:$23.3

就算你無視餘額,就當你增值 $1500 作為總支出,計起上來都係每人每月 $25,共享 60GB 42Mbps 數據 + 5000 通話分鐘。你又覺得咁樣計又係咪划算呢?
要平直接用DIY算9數 搞到咁複雜
有冇人張ValubGB全日都用唔到但係App話仲有數據用量
重新入過張sim卡就冇事
有冇邊張純數據50GB年卡可以用係iPad mini?

呢張用唔用到
呢度無乜人用diy,但我用咗成年覺得幾好用
我好想知有邊張用唔到
3diy ESIM
最近完撚左個垃圾HKBN約 用撚到火滾

想請教一下各位

依家個number係無約,HKBN收緊我正價
係依個情況底下,係咪可以去搵其他電訊公司將個number轉做儲值卡,主要想保留個number

試過去D門市話唔識做,請問有無話咩台 或者邊間比識做?
我要準備帶D咩,洗唔洗事先自己買定張儲值卡比佢地轉?
如果需要,有無話咩台既咩卡比較好做?個post頭既資料仲係咪update
有無數據都無所謂,反正雙卡機可以放其他卡上網
本人用量大約5-6GB/月,速度唔需要5G
請問大家有無推介

唔該曬大家
用緊more mobile 268蚊6年plan
儲值卡sales無佣金收,梗係話唔識做
用得儲值卡就主動啲爬下文啦
咁佢話唔識做應該點? 直接搵第二間?
我見有$399 200gb/2年 仲要5G 好似幾抵玩

想問係咪買張卡就直接走去果間電話公司就做就得?
屌 開唔到 想要vowifi
Sorry 自膠
睇漏左一part 原來可以網上搞
唔該巴打
點解用唔到?
買張新卡自己mnp就得,多數卡都有app/website搞,填啱資料好快搞掂
佢可能會問:咩係mnp?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞