儲值卡 / 上台資訊區 (35)

453 回覆
6 Like 2 Dislike
唔記得左,下個 post 先用
用實例答你

我之前用緊 $68 Smartone 儲值卡,想轉 $118 Smartone 儲值卡,

中間轉左 1 個月的 Your Mobile 儲值卡,有用過 Your Mobile 迎新優惠和部分儲值額,2GB / 30日 本地數據用量和 $28 30日 / 10GB 後降到 512kbps ,唔係 $0 的情況下轉返用 Smartone ,

食 Smartone 攜號轉台迎新 - 來電管家 90 日
感謝
睇翻你張約點寫,正價會點樣收,盡快轉左去 Value GB / HK Mobile / 鴨聊佳先,之後再轉翻去 So Sim 就得
仲有 3 國際萬能卡和 So Sim 都有

咁可以慢慢選
如果號碼比較重要,可以去 Lucky Sim 上台, $4 一個月,一次過要俾 $48 ,就無咁易因為唔記得左買 plan 而無左個電話號碼

當然,如果有記性和有心做紀錄,都可以用 club sim
正價月費計。

你依家都走唔切,所以只可硬食。
SoSIM唔係年卡啵

不過你係啱的,3萬都有E-SIM。
其實我要唔要都得
個電話都係用黎上網多
3台漫遊真係伏到喊
之前日本cut剩kddi爆鑊
依家又到大陸入唔到網
請問係咪去指定舖頭同佢講轉台去lucky sim養號就ok?
每個號碼第1次就$30轉台手續費,再加$48(1年有效期)
之後就定時上網站增值$50/100/200?

唔該
係。

有啲鋪頭仲可以全程whatsapp辦理添。
吓😂3台仲話自己喺大陸可以任揀網絡商連接㗎啵!
咁你仲唔打上去cut台😝😝
咁咪無哂價值 去旅行懶人用番自由鳥算
華龍4G一年電話卡

接駁鈴聲服務
致電✱ 888選聽各種不同的鈴聲。選擇到心愛鈴聲後,您可以在電話中直接下載鈴聲,或記下鈴聲號碼後按:
✱ 888 ✱ 11 ✱ 鈴聲號碼撥出
您亦可自行製作鈴聲使用。
用緊用3DIY 一返大陸冇網絡
叫我揀返聯通都係唔得
試吓叫佢換卡!
外國番黎香港玩兩個星期 有冇咩卡介紹 最好有埋share wifi
申下手先 mnp轉esim 除咗3台同Club Sim 仲有冇其他
換過一鳩樣
新買ValubGB卡,係實名網到又detect唔到ICCID又咩短訊都無,又收到台係咩事
招意見
------
smartone 學生 $128 30GB 5G
定係
csl (more mobile儲值) $75 50GB 5G
想請問一下有冇辦法將原本PLAN既一卡兩號用既大陸NUMBER 轉落去儲值卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞