儲值卡 / 上台資訊區 (35)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
same,3萬esim keep number + valuegb 100gb
可以電話號碼用3萬但打電話用量用valuegb
我再打咗去問喇 今次個CS先答得清晰少少
我本身係3hk家庭plan 我主卡+兩張附屬
主卡準備轉用clubsim 已經set咗1號開始改唔返
3hk cs話中間個gap會按比例收返月費
兩張附屬轉去valuegb
問哂兩邊cs話一定要提早做轉台
否則兩個號碼會直頭被停用
所以諗住而家搞咗兩張valuegb先

但有個疑問 我應該係幫屋企人插valuegb sim卡入電話
用個app做實名登記同攜號轉台
咁佢唔會即時攜號轉到架嘛
係咪應該用返舊sim卡先直到轉台成功先轉卡?
用自己機插卡做哂手續先
轉台生效日再同屋企人換卡
好 唔該晒
雙卡你會收到晒2個number既call同sms
打電話果陣可以揀用邊個號碼打出
插晒新舊 setting簡用舊卡
到轉到台之後舊卡廢咗(disable)
電話會直接用新卡 到時再拎舊卡出黎掉
增50 延1年
0.05/分鐘 直接用錢傾有1000分鐘
極高用量先開65
佢set晒我2個number
打一次data card之後 每次㩒記錄去call
聯絡人好似有得set perfer用咩卡
屋企人電話冇得插雙卡
But thanks
即係其實你女友收到call都係你valuegb既號碼
以為可以收到你主卡號碼但用副卡分鐘
咁咪副卡隔一年又換過又再set副卡號碼咪好麻煩
一年一次都麻煩 我冇野補充
睇你夠唔夠用啫都係
Value gb過冷河要幾耐?
直接買plan好似貴好多
打算不斷MNP 行單卡?
轉台clubsim收到sim card
係唔係要去到生效個日activate scan QR code就得?
好低能
換咗張新sim 卡,唔知咩事卡槽卡住咗
支針插極都唔識彈出黎

去過一間細鋪問,話冇得搞

唔知有冇維修鋪可以拆機,拎番張卡出黎呢
收費又如何
好似要3個月
可能升起咗少少 試下張部機拍大力落手掌再篤
正反 2面都試下
多謝巴打
最後都係搞唔掂
比咗50蚊電話維修鋪,拆開部機先拎得番出黎
Simworld入面好似有得$28實體轉esim? 咁係咪唔洗轉台過冷河再轉返?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞