儲值卡 / 上台資訊區 (35)

816 回覆
9 Like 4 Dislike
白痴一問
而家用緊valuegb 無晒data
但上佢個網買data好貴

可唔可以買返街d實體年卡增值返個ac
定只可以轉第二個台重新整過張新卡

Eg
https://www.datasimstore.com/valuegb-ampsmartone4g365-50gb2000--p0613.html
唔該巴打們
你要用返同一張電話卡只可以增值
點解唔用雙卡呢?
數據卡用晒就換新
想問下除咗自由鳥邊個做到帶number轉台同時改名
自由鳥cs 話唔幫現有用戶改持有人
value?
或者如果你儲值卡轉儲值卡,佢唔俾你轉嘅話,你咪轉台成功之後實名認證改名囉
我本身係自由鳥
而家想轉名之後先轉去用其他年卡
自由鳥應該係當上台咁做
唔係儲值卡
所以煩緊有邊間可以唔洗簽約又可一次過帶number轉名
直接用舊名轉去年卡,等年卡開通後先轉返做新名。
我都係咁諗
但我見clubsim Q&A寫唔比
所以上黎睇下有冇師兄試過邊間得
佢岩岩覆咗我話唔得,冇提供轉名服務
你咪轉去SOSIM先...用一個月後再轉去CLUBSIM囉...
有冇人試過HK Mobile年卡轉去ABC年卡?因為張HKM就黎用哂,公司又淨係cls收到,唔知道咁轉得唔得?
好似係唔得的。
咁唯有買張vgb 8Gb 過冷河再轉返abc
喺邊個網登記就係邊個網取消登記,
我自己習慣會mark低張卡幾時失效,
喺失效前一日就會上嗰個網頁取消登記。

印象中如果你有相同網絡供應商嘅第二張儲值卡,你就可以上番登記網站度,然後就揀選返失效咗嘅儲值卡,再撳取消
有冇巴打係兩張valuegb
一張keep 號碼用
一張用完就換
keep號唔係每年$50?
諗住雙卡
數據卡用ValueGB
養號卡仲諗緊
見啲人話Luckysim 一般
所以諗住用埋ValueGB 做養號
月尾sunmobile個約完
如果帶number轉用儲值卡係咪要先通知sunmobile handover個number去儲值卡公司
有無詳細程序
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞